Paul Weller – Studio 150

Paul Weller - Studio 150

Paul Weller – Studio 150

2005, V2 records


distribucija: Dallas


Paul Weller, legedarni pevec bendov The Jam ter Style Council, je eden najbolj cenjenih glasbenikov v Veliki Britaniji ter odličen vokalist. Za ta album je zbral skupino odličnih glasbenikov (Steve White – bobni, Steve Cradock – kitara, Damon Minchella– bas kitara) ter vse skladbe posnel v znanem amsterdamskem studiu “Studio 150”, po katerem je album tudi dobil ime. Wellerju je Amsterdam prirasel k srcu med preteklimi turnejami, zato se je tudi odločil, da album posname tam.


Na albumu najdemo priredbe starih hitov v čisto drugačnih aranžmajih, kot smo jih bili vajeni do sedaj, kakor tudi priredbe nekaterih manj poznanih del. Najbolj znani sta vsekakor Wishing on a Star  (Rose Royce), ter All Along the Watchtower, ki si ju, če poznate verziji Boba Dylana in Jimmyja Hendrixa, ne bi mogli predstavljati v izvedbi Paula Wellerja, kjer prevladuje gospel prizvok (za odlične backvokale je zaslužna Carleen Anderson, nekdanja pevka The Brand New Heavies), pa vendar skladbi odlično izpadeta. Na albumu se nahajajo še If I Could Only Be Sure (Nolan Porter), Don’t Make Promises (Tim Hardin), The Bottle (Gil Scott Heron), Black is the Colour (škotska tradicionalna), Close to You  (The Carpenters), Early Morning Rain  (Gordon Lightfoot), One Way Road  (Oasis), Hercules  (Aaron Neville),  Thinking of You  (Sister Sledge) ter Birds  (Neil Young).


Kljub žanrski zelo raznolikosti Studio 150 vendarle deluje kot zaokrožena celota. Všeč bo širokemu krogu poslušalcev, kar je bil očitno tudi Wellerjev namen. Zanimivo pa je to, da kakorkoli je že vsaka skladba poznana ter sama po sebi klasika, v Wellerjevem aranžmaju zveni, kot da bi jo bil napisal on sam.


Negativna točka le za eno stvar: album je preveč monoton. Glede Wellerjevega dela v preteklosti album ne izstopa, ni nobene skladbe, ki bi si jo izbral za najljubšo. Verjamem pa, da mi bo plošča s časom prirasla v uho.


Jure M.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.