Liquid Grooves so nazaj

big_bud003_dec05

Big Bud / klub K4, Ljubljana / 3. 12.


Pa se je spet zgodil Liquid Grooves event. Meni osebno najljubši žuri v 4-ki, ki jim fantje pregovorno pogosto očitajo mehkobo (pa kljub temu pridejo!), večini punčk pa to ustreza bolj kot močneje lomljeni ritmi, ki se jih sliši pogosteje (čeprav se mi zdi, da zadnje čase ta prednost hitro kopni). Tokrat je v goste iz Anglije prišel Big Bud, še eden tistih, ki jim na letalih ni najbolj prijetno (kako zelo to drži, pove tudi naslov njegovega maja izdanega albuma Fear of Flying), ter s seboj pripeljal MC Wreca, enega najboljših otoških DJ-ev, ki je bil pred kratkim pri nas s skupino London Elektricity.


Event je bil razvpit, še preden se je začel. Zaradi dogajanja v ozadju, ki nas na tem mestu podrobno ne zanima, je namreč svoj poslovilni večer na LG-večerih napovedalo ime, ki ga z njimi povezujemo že dolgo, hrvaški DJ Lekke. Kako se bo stvar razpletla, bo pokazal čas, a kako drugače naj si razlagamo poln main floor ob uri, ko pogosto še samevamo in se ljudje šele zbirajo okoli šanka, kot s tem, da so se njegovi feni prišli poslovit. Lekke je za tokrat napovedal še posebej dober set z lots of earcandy  in svojo obljubo tudi držal. Tako je moral DJ Jambreaker počakati na konec Lekkejevega seta, da  je zaživelo tudi njegovo malo plesišče.


Sledila sta britanska gosta, ki sta flow lepo peljala naprej. Prijetna glasbica za ušesa, nič preveč težka ali naporna, niti moreča ali noreča. Liquid pač. S krasnim vzdušjem v klubu, ki se je od nekje kar vzelo. Delne zasluge za to je imel gotovo DJ Big Bud, ki je zavrtel kopico novih, še neizdanih komadov, a samo glasba nikoli ni dovolj. Tokrat je bil splet okoliščin res posrečen (veseli december + opojne substance + ne-za-umret-gužva + opravičilo, ko te je kdo polil s pivom + fajn družba + vse tiste malenkosti, ki preprosto naredijo party super in zaradi katerih greš domov srečen).


Na main flooru so večer naprej peljali domači DJ-i, najprej Borka, za njim Dado. Zdi se mi, da sem ju prvič videla nastopiti na glavnem plesišču (čeprav kdo bi natančno vedel), kjer pa si mesto tudi zaslužita. Sploh Borka, ki je bil na vrsti prvi, je bil odličen s svojim živahnim drum’n’bass breakbeat setom in se je popolnoma enakovredno kosal s predhodnikom (vsaj kar se tiče filinga). Kar je ponoven dokaz, da imamo pri nas odlične (mlade) DJ-e, ki bodo še kam prilezli. Way to go!


Tina H. Zakonjšek


foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.