Intervju z Multiball: »Furajte motocross in pridite na naše koncerte!«

Multiball na intervjuju

Multiball na intervjuju

Intervju z Multiball: »Furajte motocross in pridite na naše koncerte!«


Multiball – celjska skupina, ki je letošnje leto izdala že svoj drugi album z naslovom Endless Journey ter uspešno ter manj uspešno zaznamovala koncertne odre s skupino Leaf-Fat z imenom turneje Fat Balls Tour. Z Janom, Gregorjem, Goranom in Anžetom sem se pogovarjala na zadnji dan koncertne turneje v celjskem Kljubu. Malo za šalo, malo zares – to so Multiball.


O vas je bilo že veliko napisanega, a pravzaprav nikoli točno ne vemo kdo so tisti pravi Multiball?


Gregor: Smo to kar smo, še en band. Pop, punk rock, emo band. Smo vse tisto kar že piše o nas. (smeh) Pa saj veš kaj piše o nas. Z Italije nismo pa tut iz Kalifornije ne!


Letošnjo jesen ste izdali svoj drugi album po imenu Endless Journey. Kako je album nastajal, kaj najdemo na njem?


Goran: Album je nastajal že prej, preden sem se jaz pridružil bandu, nekaj sedaj. Nekaj komadov je bilo še od prej in potem smo to »zložili« skupaj in šli to posneti in oktobra izdali.


Prvi album se je imenoval At Last, zakaj sedaj Endless Journey?


Gregor: Zato, ker se ne bo nikoli končalo. Multiball bodo igrali tudi, če ne bodo mogli več igrati. Ko bom šel na invalidsko, bom še vedno igral. (smeh) Finta je v tem, da je bil prvi At Last, ker smo ga tako dolgo delali. Pri Endless Journey je bilo pa tako, da nismo vedeli kako dati naslov plati. Tako kot gredo komadi, vse se navezujeo drugo za drugim in s tem smo pač hoteli povedati, da nismo prišli samo za eno plato in je tu še druga in upamo, da se nismo zmotili in da še bo kakšna.


Torej v čem se razlikuje ta album od prejšnjega? Kaj je novega, kaj starega…?


Gregor: Nov je Goran, druga kitara. Plata je drugačna in boljša. Mi smo zadovoljni z njo, malo bolj zreli smo na tej plošči, čeprav se mi zdi, da še vedno ni to to in da šele bo.


Prav gotovo se zgledujete po kakšnem bandu, ki je pripomogel, da ste postali kar ste – Multiball?


Gregor: Na začetku je bila v bistvu vse skupaj ena fora. Igrali smo pri raznih drugih bandih. Smo rekli, da bi mogoče začeli igrati malce bolj melodično in bolj tak stil. Takrat smo vsi poslušali bande kot so NOFX, Rancid, Bad Religion ter cel Epitaph in Fat Wreck Records. To se mi zdi, da je bil kar glavni vzgled. Sicer je sedaj vse malce drugače, ker poslušamo tudi kakšno drugo glasbo.


Po dveh albumih, zakaj še nikoli niste izdali videospota? Je na vidiku kakšen videospot?


Gregor: Ni ga še bilo iz prve plošče, ker ni bilo denarja. Za drugo ploščo pa denar je, mogoče se bo januarja tudi kaj v tej smeri zgodil. Ni pa sedaj to sto procentno.


Se mogoče že ve za kateri komad bi posneli videospot?


Gregor: Ja in sicer za Friday Night Anthem.


Danes smo tukaj predvsem zaradi vašega zadnjega koncerta na t.i. Fat Balls Tour s skupino Leaf-Fat. Kako to, da ste se odločili za turnejo s skupino Leaf-Fat?


Gregor: Lažje je narediti koncert, če so vsaj dva ali trije bendi. Pogovarjali smo se, da bi naredili večji koncert in smo se odločili, za dva benda, ker trije je že preveč. Z Leaf-Fat je zmeraj fajn igrati, so zelo pozitivni. Super je in se mi zdi, da se kar štekamo, čeprav nekaj »feštal« ga nismo kaj preveč. (smeh) Danes bomo nadoknadili za vse nazaj. (smeh) Pa tudi oboji smo izdali albume pri isti založbi.


No tudi to me je zanimalo, kako ste prišli v stik z Celo Pametno Založbo?


Gregor: To je bil najbolj ugoden »deal« za cd.


In kakšen je bil ta »deal«?


Gregor: To je pa poslovna skrivnost! (smeh)


Je bila turneja Fat Balls Tour uspešna?


Gregor: Po resnici povedano je bilo v redu prve dva dneva (Celje ter Ljubljana). Potem je bilo v redu v Slovenjskih Konjicah, Kočevju, Velenje in upamo da bo tudi danes. Obiskovalcev razen v Ljubljani in Celju ni bilo prav veliko. Mal te zbije, ampak prideš tudi čez to.


Tudi vi ste se opredelili kot emo, pop, punk rock band. Kaj si pa vi mislite o vsem tem nasplošno?


Gregor: Mi smo dali emo zato, da folk pride. (smeh) V bistvu na tej drugi plati so neke emocije notri.


Pa mislite, da je to samo nek trend, ki bo aktualen nekaj časa?


Gregor: Ne vem, nisem pameten.
Goran: Fora je v tem, da to ni nič novega. Izvira iz konca osemdesetih let in ni nekaj kar se je sedaj zgodilo. To kar je bilo prej »emo« nima sploh veze s tem kar je sedaj postalo. Sedaj je bolj pomembno, da je dretje in neko razmetavanje, prej tega ni bilo, ampak je bilo bolj povezano z besedili. En trend pač več, nič drugega.


In na kaj ste najbolj ponosni v vsem tem vašem času ustvarjanja, poleg dveh albumov?


Gregor: Vsi vemo katera dva koncerta sta najbolj pomembna. Eden je bil s Strung Out v Nemčiji, drugi pa z Beatsteaks v Ljubljani.


Kakšna pa je bila razlika med njima?


Gregor: Strung Out so američani, Beatsteaks so pa evropejci. (smeh)


Imate kakšno sporočilo bralcem RockOnNet-a?


Tukaj se prebudi tudi bobnar Jan in pove svoje.


Jan: Hmmm…sporočilo bralcem? Furajte motocross in pridite na naše koncerte!


Hvala vsem!


Monika Klinar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.