Fat Balls Tour – Zadnji dan turneje!

fat_balls_tour_04

FAT BALLS TOUR
Celje / Kljub
10. december 2005 ob 22h
Vstopnina: 800 Sit


Zadnji dan turneje!


Turneja Fat Balls Tour je obsegala kar dvanajst koncertov širom Slovenije in zunaj naših meja. Zadnji koncert toura skupin Multiball in Leaf-Fat, ki so ga poimenoval kar Fat Balls Tour pa je bil v domačem kraju Multiball – Celju. Da pa se spodobi so koncertni obseg malce povečali ter povabili na avstrijske emo/screamo corovce Ephen Rian, ki so gostovali dan prej v ljubljanskem Ortu. Že tam so pustili odličen vtis.


Okoli pol enajste ure zvečer pa se je le začelo. Nabito poln Kljub je bil poln pričakovanj, a ne zaman. Skupina Ephen Rian je letošnjo jesen izdala svoj prvi album z imenom The Special Referendum pri italijanski založbi Wynona Records, katera je sodelovala že z raznimi bandi kot so Vanilla Sky. Mastering pa je bilo delo kalifornijskih Capitol Studios, ki so bolj poznani, da so sodelovali z znanimi imeni te scene kot so My Chemical Romance in The Used. Trenutno se nahajajo na turneji, katere smo bili deležni tudi v Sloveniji in to dvakrat (Orto ter Kljub). Band, ki je nastajal po velikim vplivom skupine Thrice je večer v Kljubu res popestril – zelo pozitivno. Moram priznati, da mi je bil show katerega imajo v Celju mnogobolj všečen kot v Ljubljani. Mogoče je bil kriva sama atmosfera, saj je bil Kljub nabito poln. Vsi pa prav gotovo vemo, da ni bil poln zaradi Ephens-ov ampak zaradi zadnjega dne turneje Fat Balls Tour. Po slabih dveh mesecih so bili nazaj, polni energije ljubljanski Leaf-Fat ter kot že rečeno domači Multiball.


Leaf-Fat, ki so v letošnjem letu odlično zaznamovali koncertne odre po Sloveniji in tudi zunaj meja, so tudi tokrat predstavili hite svojega prvega in zadnjega albuma Underworld Kingdom. Včasih se vprašamo od kod fantom vsa ta energija na odru, kajti to je prav gotovo tisto, kar daje njihov komadov tisto pravo. Zadnje čase so fantje kar delavni, opaženi so bili na televizijskih zaslonih (reklama za Mobitel, komada Individual Hapiness ter Winter Song je moč zaslediti kot podlaga muviju Elanovem Green Team-u ipd.). Na koncertih pa vedno znova predstavijo tudi enega bolj svežih, novih komadov B.B.B. – Burn Bitch Burn. Za piko na i pa so predstavili enega izmed komadov skupine Underoath.


Skupino Multiball pa pravzagotovo že vsi poznamo. Izdali so prvo plato At Last, koncertirali z bendi kot so Beatsteaks ter Strung Out in letošnjo jesen končno izdali svoj drugi, še boljši album po imenu Endless Journey. Namen na tem touru pa je bil zagotovo predstavitev albuma in hitov, kot so When I’m Gone, Cats and Rats, Endless Journey ter Friday Night Anthem. Skupino Multiball sem videla že neštetokrat na slovenskih odrih, a po pravici je bil to zagotovo eden izmed njihov najboljših nastopov. Melodičnost, energičnost, karizmatičnost in še in še, kar je naredilo ta večer res fenomenalen. In prav gotovo si želimo v Sloveniji še takih bandov, ki se na odru res izkažejo – fantastično!


Monika Klinar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.