Edo končno tudi v Celju

Edo končno tudi v Celju

Edo končno tudi v Celju

Edo Majka, Celje / Mladinski center, 3.13.2005

 

Znano je, da Edo Maajka rad obišče Slovenijo in tokrat je končno prišel tudi v Celje. Na turobno, deževno soboto, ko se je dogodek zgodil, sicer ni bilo tistega pravega koncertnega vzdušja, kar pa se je spremenilo takoj, ko se je na odru pojavil Edo.

 

Ob 21.30 uri, ko naj bi se koncert začel, še ni bilo vseh obiskovalcev, že prispelo občinstvo pa so ogrevali lokalni MC-ji (Stevo, Mičo MC…). Ko je na oder stopil Edo, je bila mala dvorana že zapolnjena in polna pričakovanj. Tokrat je bil za spremembo na odru sam, spremljal ga je le DJ v ozadju. Kot se je pošalil, je oder premajhen za Lexaurine (njegov spremljevalni bend), Frenkie pa ni uspel dobiti slovenske vize. Mislim, kaj?!? Tako smo bili prikrajšani za nekaj komadov, ki jih izvaja izključno z njim (npr. Ne-mo-žeš). Vendar Edo očitno premore energije za dva, saj mu je uspelo ustvariti sproščeno, domače vzdušje, ki ga na koncertih, niti na njegovih, nismo vajeni. K temu je pripomogla tudi majhnost dvorane in  Edovo izredno dobro razpoloženje.

 

Koncert se je začel z Jammin’ (v originalu komad Boba Marley-ja), takoj zatem pa nas je pozdravil s Saletovo osvjeto, ki ji je seveda sledila Ruke gore, repertoar pa je nadaljeval s komadi z obeh albumov (Slušaj mater, No sikiriki). Med vsakim premorom je zabaval publiko z duhovitimi pripombami, tu pa tam pa je na oder stopil tudi kak obiskovalec ter dodal še svoje, Edo pa se je samo smejal. Če je vmes opazil, da občinstvo ni ravno najbolj navdušeno nad trenutnim komadom, ga je prekinil in nadaljeval z novim, vendar je nastop kljub temu trajal skoraj dve uri. Hm, ja…saj vam pravim, da je bil Edo zanimivo razpoložen… Največ navdušenja so požele Prikaze, No sikiriki in Pržii, na koncu pa smo bili deležni še Edovega freestyle-la v kombinaciji s celjskimi raperji.

 

Tako je Edo Maajka uspešno izpeljal še en koncert, kar pa mu uspeva zaradi energičnih komadov in veliko smisla za humor. Njegov sproščen, zabaven nastop je spravil na noge še največje dvomljivce.

 

Nina Semolič

Povezani članki:

Značke: