Curse Of Instinct in Ephen Rian v Ortu

Curse Of Instinct

Curse Of Instinct

Curse Of Instinct in Ephen Rian, Ljubljana / Orto bar, 9.12.2005

Petkov emolicious vs. metalcore koncert v Orto baru je bil še eden v rundi Dirty Skunks »trdovratnih« koncertov. V letu 2006 se nam obetajo imena, kot so Most Precious Blood, Shattered Realm, Knuckledust ter Merauder – zato je najbolje, da se prične ogrevanje – in to kar z lokalnim Curse Of Instinct ter avstrijskimi gosti Ephen Rian.


Zbralo se je bolj malo ljudi pa vendar je bilo očitno, da tisti »emo« na plakatu zna privleči nekaj več ljubiteljev tovrstnih koncertov. Avstrijski Ephen Rian so bili prvi, kar se mi zdi veliko boljše, čeprav Curse Of Instinct lahko vidimo po vseh klubih, a vseeno. Avstrijci Ephen Rian prihajajo iz smučarske vasice Großraming in preigravajo nekakšen trendy emo/hardcore; njihovi t-shirti so nam dali vedeti, da bend plava v stilu vseh modernejših emo bendov. Zvok zelo popačen in neavtentičen, niti nimajo nekakšnih delov, da bi gladko padli v uho; mogoče je pa na novem Ep-ju »Special Referendum« kaj drugače. Sicer pa zelo energičen nastop, divje mahanje z kitarami, pevec je bil stalno na kolenih in med množico. Tu dam roko na srce – če bi bili vsi bendi takšni, me res zanima, če bi množice ostale tako hladne. Na momente nekoliko slabši zvok, k čemur je verjetno pripomogla vsa ta energija in vrtenje z inštrumenti.
Curse Of Instinct si je verjetno ogledal že takorekoč vsak tip občinstva – igrali so na Postojnskem šolskem plesu z rock/heavy-metal bendi pa vse do velikih hardcore festivalov z Caliban, Sunrise in podobnimi odmevneži. Zvok je na ravni nadpovprečnega euro-metalcore benda in res se čudim, da jih ne ulovi v mrežo kakšna večja založba! Igrali so večino novih komadov, ki so nam znani z promo posnetkov pa do komadov, ki so sedaj že poznani z vseh nastopov. Precej zajebancije na odru pa vendar odličen ter natančen nastop. Verjetno so imeli časa za celoten repertoar pa še par komadov, med drugim tudi »A Dream«. Škoda le, da niso odigrali še novega komada, ki so ga predstavili nazadnje v Celju!


Valter Cvijić

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.