Božiček prinesel Ali Ena

dalaj_lunapark001_dec05

Rebirth of X-mas Experience: Dalaj & co. / Lunapark, 24. 12. 2005


Na božični večer so grad Kodeljevo prevevali glasni, nič kaj božični zvoki elektronike. Polni plesišči, spodnje v tonih progresive, zgornje v znamenju točk v času, zaradi katerih smo tudi prišli:poleg starih znancev Pertza (ex Pieronic) in Jambreakerja se je na sceno vrnil pokazat Dalaj (ex Ali En, DJ Poha) in zanimalo nas je, kaj je pripravil.


Po plesnem funky Pertzovem setu, ki je postregel s kar nekaj d’n’b klasikami, je za gramofone stopil umetnik, ki smo ga nestrpno pričakovali, umetnik, ki je slovenski glasbeni sceni že zdavnaj naravnost povedal, kaj si o njej misli, se nato pudohovil in se zdaj vrnil v svojem starem slogu, s čepico na glavi in širokim t-shirtom na plečih. Kot je bilo obljubljeno, je poleg d’n’b zalogajčkov zavrtel širok spekter drugačne glasbe, kar je straight dramnbejserje pošteno motilo in so se v sosedni prostor zatekli jamrat k šanku, drugi pa smo ob hiphopu, Beastie Boysih, španskih baladah, remiksih Princea, Feverja in zvokih Orienta močno uživali, saj česa takega ne slišiš vsak dan, a se spremembe še kako priležejo.


Party se je vse do šeste zjutraj nadaljeval tako spodaj kot zgoraj, a veseli december zahteva svoj davek, kar posledično pomeni, da se gre domov kdaj tudi prej, kot bi bilo idealno. A Lunapark je po nesrečnem zadnjem obisku tokrat dokazal, da je pravi prostor za žuranje, kar pomeni, da se še vidimo. Enako seveda velja za Dalaja, pionirja slovenske dnb scene, katerega bolj redni nastopi bi bili močno zaželeni.


Tina H. Zakonjšek


foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.