Bohem ponovno v Ljubljani

2005_12_02_bohem1

Bohem, Ljubljana / Orto bar, 2.12.2005


vstopina: 1500 SIT


Po točno osmih mesecih so se vrnili pred ljubljansko publiko, natančneje publiko Orto bara. V tem času jih je Slovenija imela priliko bolje spoznati na koncertih, po videospotu in preko radijskih postaj, kjer sta se vrteli predvsem »On je jaz« in »Boem«. Razpoznavnost se je na koncertu dodobra poznala. Napolnjen Orto je (bil) dovolj zgovoren dokaz za to.


Od prejšnjih koncertov se je ta razlikoval predvsem po publiki. Ko so nazadnje nastopali v Ljubljani, jih je spremljalo precej manj ljudi kot tokrat. In tudi vzdušje je bilo na čisto drugačnem nivoju, saj je bila povezava med nastopajočimi in poslušalci mnogo tesnejša.


In tudi Bohemi so to očitno začutili in se prav nič niso držali nazaj. Takoj so udarili z avtorsko glasbo iz debitantske plošče Življenje ni zločin, mednjo spretno vpletli še nekaj priredb in koncert je bil na višku že po parih pesmih, ko je na vrsto prišla »On je jaz«.


Še sveža pesem z naslovom ‘Iluzija’, ki se bo znašla na prihajajoči plošči in so jo tu predstavili skoraj premierno, se precej razlikuje od tega, kar smo pri njih vajeni, a po obrazih sodeč je bila publiki všeč.


Z odobravanjem pa so pozdravili tudi Barovca Klemena, ki je bil s Perotovo »Dobri profesor« gost večera. Ob akustični spremljavi pevca Matica in nekaj njegove pevske pomoči je vse skupaj izpadlo dokaj simpatično, čeprav je fant bolj kot v pevskih doma v igralskih vodah.


Potem so Bohemi ozračje še malo segreli in ga nato počasi začeli umirjati s takti Hazardove »Vsak je sam«, njihovo »Dnevi grmenja« in nepogrešljivimi, vsaj glede na to, od kod prihajajo, Orleki in »Knapi«.


Ko smo že mislili, da se je vse končalo, so nam kot posladek servirali še enkrat zaigrano »On je jaz« in s tem večer tudi zaključili.


Ura in pol razburkanih rokovskih ritmov je bila tako končana, večer pa se je še nadaljeval …


Nina Jenko


foto: Špela Jerič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.