Billy Idol oz. kako je bil Dunaj ‘hudičevo igrišče’

16 - mojster spakovanja

16 – mojster spakovanja

05. 12. 2005, BA-CA Halle Gasometer, Dunaj. Od 20.00 do 22.20. Vstopnina: 10.000 SIT oz. 42.11 EUR. Obiskovalcev: 4000. Amibent: Fantastičen.


Billy Idol. Narcisoidni, nabildani seksapilni punk pači-fejs rocker se je vrnil v našo okolico. Poln energije! Pa se je pred kratkim srečal tudi že z Abrahamom. A glas mu še vedno služi. Sedaj je še boljši kot prej! V več kot dveurnem glasbeno-tehnično-športnem performensu skupaj s hitroprstim in natančnim Stevom Stevensom in ostalim nabildanim kvartetom, ki se je menjaval tako na odru kot za glasbili, nam je pričaral pravi mali miklavžev spektakel. Stari prdec v top formi ni popuščal niti za sekundo. Kvečjemu smo mi ostajali brez sape. Še ‘toaleto’ je menjaval pogosteje kot Helena Blagne! Vedno znova pa je moral pokazati svoje izklesano telo.


Da ve, zakaj je na sceni več kot 28 let, dokazuje že popoln in nenehen stik z občinstvom in nagrajevanje le-tega z raznoraznimi artikli, glasbenimi pripomočki in ostalo ‘navlako’, ki pa je za fene in kolekcionarje tako najlepše darilo.


Vsakršno ocenjevanje več kot dveurnega šova bi bilo odvečno. Še čas je brzel prehitro. Komaj smo se zavedli, je že bil na vrsti več kot dvajsetminutni ‘Mony, Mony’ bis s solo kitarskimi vložki in menjavami za glasbili. Posebej velik vtis je naredil izjemen bobnar, ki nam je poleg bobnarskih finoč pokazal nekaj vratolomnosti tudi s kitaro, ko sta s Stevom odigrala več kot 10-minutni improvizirani solo.


Sicer se je rulja najbolj razživela še vedno na stare viže. Na primer kasnejšo Scooterjevo predelavo ‘Rebel Yell’. Ko so zavrte Avstrijke začele plezati na ramena, se je vedelo, da ni več šale, posebej, ko se je na stenah pojavil Billijev obraz čisto po batmanovsko (predzadnja fotka).


In the midnight hour!


Besedilo in foto: Marko PIGAC

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.