Armistice, udarni nemški thrash metal bend iz Nemčije

Armistice, udarni nemški thrash metal bend iz Nemčije

Armistice, udarni nemški thrash metal bend iz Nemčije

Armistice so vdani klasični in thrash metal glasbi, v stilu bendov Exodus, Slayer, Annihilator ipd. Temu stilu se posvečajo že od leta 1993, takrat še pod vplivom power metala.


Od izdaje njihovega demo CD-ja »Airraid«, leta 1999, v njihovi glasbi ni več čutiti kompromisov, le še udarec v obraz ob njihovem zvoku. Trinajst let skupnega druženja in muziciranja, pet izdanih CD-jev, več kot 130 koncertov v Nemčiji in Evropi je štirim thrash metalcem iz vzhoda Münchna prineslo zavidljiv ugled v metal sceni. Iz leta v leto so glasnejši in bolj energični!


Nikoli pa ne bi uganili, s čim se ukvarjajo fantje in dekle, ko ne nastopajo; basistka Liz je psihologinja, kitarist Mannae računalniški inženir, bobnar Pastore in pevec Stef pa sta vzgojitelja v vrtcu. Tudi sicer delujejo zelo umirjeno in sproščeno, obenem pa so polni humorja. Odlični sogovorniki!


V ponedeljek, 12. decembra 2005 so nas obiskali v Orto baru, v Ljubljani! Pred njihovim koncertom je nastal pričujoči intervju:


K: Kaj vam pomeni glasba? Kako pomembna je v vaših življenjih?


A: Pomeni nam ogromno. Največ zabave nam prinese prav glasba. Igranje v živo je najboljši del te umetnosti. Super je, ker igramo ‘težko’, agresivno glasbo. Na nastopih lahko spustimo ‘zver v nas’ na plano, ki jo nekako v resničnem (delavnem) življenju potlačimo.


K: Kakšna oseba je glasbenik, ki igra metal? Ali ima neke posebne karakteristike, da igra, kot ste omenili,  agresivno glasbo?


A: Biti mora nekonformist. V glavnem ne poslušamo glasbe, ki je ‘in’ v določenem trenutku. Naša glasba je klasičen, ‘old school’ thrash/speed metal. Je odraz naših pogledov na življenje. Poleg tega smo navdušeni nad to zvrstjo glasbe, saj sicer ne bi igrali že od leta 1993.


K: Kakšno je vaše mnenje o trenutnem stanju v glasbenem poslu? Zakaj je izgled pomembnejši od glasbe?


A: Ker gre predvsem za posel. Glasba ni več pomembna iz umetniškega vidika. Postala je proizvod. Vsi vemo, da je za prodajo izdelka najbolj važno oglaševanje le-tega. Za marketing pa je najbolj zanimiv izgled, embalaža. Še dobro, da ima vsako pravilo tudi izjeme. Veseli smo, da naše koncerte obiščejo tudi tisti, ki jim to ni pomembno. Na žalost pa del mladine podleže takim trendom.


K: Kakšno sporočilo vsebuje vaša glasba?


A: Besedila, ki smo jih napisali za naš novi CD »Roots of Evil« (ki ga lahko kupite na naši spletni strani www.armistice.de) se ukvarjajo z vsemi vrstami ‘hudobnosti’, ki se dogajajo po svetu; z agresijo, jezo, izgubo nadzora, s strahovi. Naša pesem »Child Soldier« govori o vojni, brez njenega poveličevanja.Tudi naša glasba vsebuje vsa ta močna človeška čustva.


K: Prvič nastopate v Sloveniji. Kakšna pričakovanja ste imeli glede nastopa v Orto baru?


A: Zelo smo se veselili tega koncerta, saj prvič igramo v tem delu Evrope. Orto bar je zelo dobro organiziran klub. Priredili so nam topel sprejem. Ničesar nismo pričakovali. Le dober rock šov.


 


Katarina

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.