10 let Sfiltrom

sfiltrom1

Sfiltrom, Ljubljana / KUD France Prešeren, 22.12.2005


Skupina Sfiltrom je v četrtek 22.decembra v KUDu France Prešeren praznovala deseto obletnico delovanja. Dogodek je pritegnil kar nekaj njihovih starih poslušalcev in tistih, ki jih je zanimalo, kako Sfiltrom zvenijo v živo.


Svojo prvo ploščo Otroci bogov so posneli leta 2000, po nekaj uspešnih koncertih in po nekaj zamenjavah v skupini so tri leta kasneje izdali drugi album Nekoč boš srce Ljubljane. Trenutna zasedba, vokal Diana Filipić, na bas kitari Peter Kocan, na kitari Boštjan Narat, na klaviaturah Marko Klemenčič in bobnar Robert Rebolj, so skupaj z gosti predstavili pesmi iz vseh obdobij delovanja. V ta namen so se jim na odru izmenično pridružili bivši člani skupine Sfiltrom, Peter Penko, Blaž Gregorin, Breda Božič in Jaka Jarc. Glasba skupine Sfiltrom je melanhonični rock, zelo raznolik, kot da bi vsak član s svojim prihodom (odhodom) v skupino prinesel (odnesel) nekaj novega (starega).


Za dobro odigrani koncert gre pohvala tako glasbenikom kot tudi Diani, čeprav mi je bil osebno bolj všeč vokal bivše pevke Brede. Sfiltrom so publiko v Kudu navdušili, saj je ta s ploskanjem in vzklikanjem zahtevala še bis, člani pa so ga z veseljem odigrali.Foto in tekst: Aleša Velikonja


Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.