Vse najboljše, Hic et Nunc!

foto: Tomo Brejc

foto: Tomo Brejc

Hic et Nunc / Vrhnika, Cankarjev dom / 18. 11. 2005


 


Big Foot Mama očitno ni edini bend, ki letos praznuje 15 let delovanja. Morda so najbolj slavni in so si omislili najbolj pompozno praznovanje, a med vsemi skupinami, delujočimi na slovenski glasbeni sceni, je že kar lepo obletnico delovanja praznovala še ena – vrhniška Hic et Nunc.


 


Ta rojstni dan je bil obeležen na prijeten in intimen način. V vrhniškem Cankarjevem domu se je z razstavo fotografij Toma Brejca in pogostitvijo (beri: sir, olive, gobice, kruh, piškoti ter pivo in vino) začelo praznovanje, ki se je zaključilo v klubu Zakon z rolanjem legendarnega Marjana Ogrinca (po napovedih benda je vrtel rock’n’roll in čist nč drucga in country ;). Vmes pa je v dvorani, v katero je bil prepovedan vnos alkohola in kjer smo sedeli samo prvi dve minuti, po začetnih videospotih, ki so se odvrteli na big-screenu, dolgo dobro žgalo. Hic et Nunc so predstavili svoje petnajstletno delo, ki se zrcali na petih albumih in neštetih odigranih koncertih, med drugim tudi po ZDA. Ne le to, v vsem tem času so prišli tako daleč, da danes z njimi na odru stoji legenda, ki so jo včasih le z občudovanjem poslušali – Chris the Walkabouts Eckman.


 


Odlično odigran koncert v sicer ne-polni dvorani a z občinstvom, ki je točno vedelo, koga in kaj je prišlo poslušati. Nor zvok, nepojmljiv vokal (Kakšna angleščina v primerjavi s Tomijevo… se je slišalo), orglice, slikovita osvetlitev s sencami po stenah, dva bisa (Nam se danes igra.)… Taki bendi si res zaslužijo živeti (in cveteti) še najmanj naslednjih 15 let.


 


Tina H. Zakonjšek

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.