Vrnitev Durhmarshevcev

lp_durhmarsh001_nov05

Durhmarsh / 25. 11. / LokalPatriot, Novo mesto


Po treh letih zatišja so nas Durhmarshevci ponovno vzdignili na noge v novomeškem LokalPatriotu. Band predstavlja za dolenjsko glasbeno sceno enega od mejnikov alternativne glasbe.


Kot predskupina so nastopali Blinfold, ki so nas ogreli z močnimi in agresivnimi kitarskimi rifi . V nadaljevanju pa so Durhmarshevci dvignili publiko do stropa.  Band je izvajal že znan repertoar komadov, kar je občinstvo še dodatno razgrelo (sentimentalno). Močan reggae s primesmi hc-ja, nu-metala in crossoverja. Skupini se vidi, da imajo za seboj zavidljivo koncertno kilometrino (preko 300 koncertov), ki med tremi leti pavze na srečo ni zbledela, kajti band odlično komunicira z občinstvom.


Za samo ozvočenje koncerta je bilo v klubu (kot ponavadi) dobro poskrbljeno. Obisk samega dogodka pa po pričakovanjih odličen, čemur prispeva dejstvo,da so fantje iz okolice Novega mesta, pa tudi to, da jih kar nekaj časa ni bilo na sceni. Pohvaliti moram tudi idejo o welcome drinku (nevajen oz. se ne dogaja več).


Žur je energično nadaljeval DJ Chana.


Durhmarsh so: Janez Verbič – vokal, Marko Grubar – bobni, Uroš Kušljan – bas, Boštjan Grubar – klaviature in Robert Grubar – kitara.


B.M.Silent


foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.