V iskanju…G-Spot

g_spot_03

Koncert: G-Spot
Kraj: MC  K.REŠ, Slovenska Bistrica, 5 . 11.2005
Vstopnina: K.REŠ rula in spet smo ga žurali zastonj
Obisk: nekje med 50 in 100 iskalcev zloglasne točke G


Kaj je točka G, mi verjetno ni treba pojasnjevati, drugače pa je bilo z bendom po imenu G-Spot. Seveda sem že slišala zanje a jih nikakor nisem mogla povezati z zvokom, komadom ali s čemerkoli oprijemljivim, dokler nisem slišala za ime Katja Koren. Že nekaj časa to ime več na asociira na smučarko, temveč na odlično vokalistko iz naših krajev, ki je lani delala konkurenco Omarju v Bitki talentov v oddaji Spet doma. Slišala sem jo peti v živo in vedela sem, da bo vsaj vokal v tem večeru zagotovo odličen.


V novopečenem, a dobro sprejetem lokalnem mladinskem klubu se je že začelo zares dogajati in zato nas je toliko bolj presenetila slabša kakovost zvoka, kot smo ga bili vajeni. Največja škoda je bila narejena vokalistki, saj njen čisti in močan glas ni uspel priti toliko do izraza. Mestoma je mejil na cvilečega. Celotno ozvočenje je bilo preglasno ter premalo kvalitetno. Zares škoda, saj je to občutljive audiofile nedvomno odvrnilo od dogodka in morda celo od glasbe, ki so nam jo predstavili G-Spot. V glavnem so bile to priredbe uspešnic iz rock in pop scene, tako aktualnih, kot tistih starejšega datuma. Vmes pa so vrinili kak avtorski komad, ki smo mu z veseljem prisluhnili. Uspelo mi je celo prepoznati Dodatek sreče in takrat sem se zavedla, da G-Spot pravzaprav poznam. Drugi avtorski komad, ki mi je ostal v ušesu pa je bil V barvah, ki so ga naredili za mladinski celovečerni film »16:57«. Žal je bilo ozvočenje nenaklonjeno predvsem prepoznavanju besedil in se je resnična globina njihovih avtorskih del malce razgubila.


G-Spot so ves večer iskali glasbeno točko g manj številnega občinstva in mislim, da jim je na trenutke, kljub oteževalnim okoliščinam, to tudi zelo dobro uspelo. Videti je, da so uigrana ekipa in da na odru resnično uživajo, zato se ta pozitivna energija zliva tudi med poslušalstvo. Mala, energična Katja je uspela s publiko vzpostaviti komunikacijo in nas s svojim glasom navdušiti, Marin je iskal točko g na kitari, Iztok na bas kitari in Boštjan na ritem kitari, vsi skupaj pa so vokalno podpirali Katjo. Mitja je diktiral ritem celotnega dogajanja. Damjan, ki ima domnevno rad žurerska dekleta (tako je pisalo na njegovi majici) , pa je obvladoval klaviature. Skupaj so zelo poslušljiva zasedba, ki je uspela razgreti in temu primerno razgibati, sprva zelo hladno publiko. Prekipevajo od energije in elana ter tega ne skrivajo. Imajo tisto nekaj, zaradi česar bi v prihodnosti lahko vznemirili in zadovoljili tudi najbolj zahtevne fane, dejstvo pa je, da so še vedno na začetku in bodo vsekakor morali povečati repertoar avtorskih del.


Prijeten sobotni večer je minil skoraj tako hitro, kot mine dober občutek po najdeni zloglasni točki. Na koncu lahko zasedbi čestitamo in jim zaželimo čim več točk. Najdenih. In to ne kakršnihkoli, temveč tistih z imenom G.


                                                                                                     Barbara


Foto: MitY

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.