Maratonski nastop izzvenel v prazno

lunapark001_nov05

DJ Martelli / 4. 11. 2005 / Lunapark


DJ Martelli je član ekipe ElectricKouse, ki redno organizira partyje na gradu Kodeljevo. Prejšnji mesec so gostili Dub Taylorja, tokrat pa so se odločili spromovirati svoj ud in to ne kakorkoli, pač pa s kar sedemurnim setom.


Po krajšem obisku Klubskega maratona na Metelkovi sva se okoli polnoči zapeljala na Kodeljevo, kjer grajske prostore že nekaj časa zaseda bar/restavracija/nočni klub, poznan pod imenom Lunapark. Meni zelo ljub in prisrčen klub je bil tokrat delno zagrajen, tako da so bili za žur v pritličju na voljo manjši prostori, kot ponavadi, je bil pa zato še en floor z manjšim barom postavljen v prvem nadstropju.


In na tem precej nedodelanem flooru je rolal glavni akter. Tega res nisem razumela. Zakaj ne spodaj, kjer je bolj toplo, prijetno in kamor je vsakdo primoran vstopiti? Opazovala sem namreč prihajajoče (teh je bilo, žal, ob drugi uri slabih 50), izmed katerih se jih je večina zadrževala na spodnjem plesišču in marsikdo gor sploh zavil ni. Zato je ubogi Martelli ob enih zjutraj vrtel za točno pet ljudi. Medtem so na spodnjem flooru ob zelo luštnih projekcijah odmevali všečni lomljeni ritmi, tako da je vsaj tam nekaj ritk pomigalo. Kljub vsemu je bil pogled na prizorišče žalosten, vzdušje pa temu primerno.


Morda se je klub po najinem odhodu napolnil in je maratonsko vrtenje ter prepletanje številnih elektro stilov od deep techna, minimala, electra, acida, progressiva do tech-housa naletelo na polna ušesa. Če ni, pa bo z malo bolj premišljenim pristopom priložnosti še dovolj.


Tina H. Zakonjšek


foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.