Mambo Mantis

mambo_mantis_00011

V sredo zvečer, na dan pred četrtkom, je bila že zgodaj popoldan tema in kaj dosti ni početi v tem času. Lahko se odločiš za poležavanje pred TV-jem ali pa v trenutnem mestu mrtvila, Železnikih, obiščeš brezplačen koncert. Tokrat je v Lenti podnu koncertirala zasedba Bonnie Kane & W.O.O. (Whole Other Orbit) Mambo Mantis iz New Yorka (ZDA). Igrajo oziroma izvajajo jazz-punk-free-rock glasbo. O sami glasbi je težko povedati kaj oprijemljivega, ker je to zvrst, ki vsakomur postreže z določeno vsebino, ki jo dobi kot predrzno, izzivalno, eksplozivno, javno informacijo o nekem tretjem svetu in v času, ki prihaja in je že bil. Kot pravijo, je to potovanje v bistvo in detajl čustva. Če si želiš tega, moraš odpreti duhovno plat in imeti voljo, ker drugače ne boš deležen te dobrote.


Toda še preden se je začel koncert, so v prostorih Pihalnega orkestra Alples iz Železnikov imeli jam session. Udeležba ni bila velika, saj se je to izvedelo en dan pred dogodkom.


Sam bistva, ideje, sporočila koncerta nisem razumel, ker sem bil očitno v drugi dimenziji. Kar so zaznala moja ušesa, je bilo dejstvo, da so čelist, bobnar in bas klarinetist znali narediti vzdušje, le Bonnie Kane je s svojim tenor saksofonom preglašala glasbene lepote in virtuoznosti čelista in klarinetista. Na podatek, da bi lahko naštel obiskovalce koncerta po imenih, priimkih in vzdevkih lahko sklepate, da je bil obisk majhen. Borih petnajst obiskovalcev res ni veliko, toda boljše imeti tako število kot odpovedati koncert.


Res, da smo izbirčni, vendar bi bil večji obisk dobrodošel. Nasvidenje na naslednjem jazz-u v Železnikih!


tekst in foto: Damjan Demšar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.