Luštkanci iz Belgije

humb001_gala_hala_05

HUMb! / Gala Hala, Metelkova / 3. 11. 2005


V četrtek zvečer je v okviru Kapinih koncertov nastopila belgijska jazz-funk-reggae-hiphop zasedba HUMb! Gre za devetčlanski bend, ki je trenutno na krajši turneji po Sloveniji. Med domačimi skupinami jih najlažje primerjamo z novomeškimi  Moveknowledgement, ki so se jim na koncu tudi pridružili – ne le kot gledalci, pač pa z jam sessionom, s katerim so obudili dodatne apetite po premiernem poslušanju njihovega novega albuma, ki se bo zgodilo 10. novembra v taisti hali.


Koncert je bil napovedan za deseto uro in ko sva prišla na Metelkovo ob enajstih, sva imela kar malo slabo vest, ker toliko zamujava. No, izkazalo se je, da so bile skrbi odveč, saj so prvi toni izzveneli šele kake pol ure po najinem prihodu, ko so se vsi čakajoči izpred hale pomaknili vanjo in jo prijetno napolnili. Kljub mladosti ima skupina za sabo številne nastope in celo sodelovanje v belgijskem dobrodelnem projektu, kar se ji pozna. Na odru ustvari namreč sproščeno in mladostno vzdušje, ki se je hitro preneslo tudi med poslušalstvo. Poleg vokalistke, ki je nase vlekla moške poglede, je bilo najbolj zabavno opazovati brata pihalca in njuno koreografijo, v kateri se ji vsake toliko pridruži še kak član benda, da skupaj zaplešejo v ritmih glasbe. Ta sega od skorajda rocka prek hiphopa do pretežno funka, vse skupaj pa vsake toliko popestri še solo, za katerega dobi priložnost prav vsak član skupine.


Nastop HUMb!ov je najbolje opisalo dekle zraven mene. Luštkani so. Če ste dobili skomine po sobotni dozi pozitivne energije in plesne glasbe, hitro v avto in v Kranj, kjer vas luštkanci danes že pričakujejo.


Tina H. Zakonjšek


foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.