Loka Rock Fest 2005 – prvi del

2005_11_19_plakat

Kdo? Sons, Eximius in Tarock
Kje? Loški Pub, Škofja Loka
Kdaj? sobota, 19. november 2005

Ta vikend se je na širšem območju Škofje Loke (,kar pomeni tudi v obeh dolinah) za spremembo dogajalo toliko, da je bila izbira koncerta res težka. Tisti, ki se niso odpravili poslušat Neishe ali Kreslina v Gorenjo vas oz. Železnike, so bili v Loki in šli pogledat imitatorje Marilyna Mansona ali pa, tako kot jaz, v Loški Pub poslušat kaj se novega dogaja med mladimi slovenskimi bendi.

Gotovo ne pretiravam preveč, če rečem, da je za Loko Pub to, kar je za Ljubljano Orto. Majhen lokal ob cesti proti Poljanski dolini je poleg Rdeče Ostrige praktično edino prizorišče v mestecu, ki dokaj redno skrbi za žive nastope večinoma še neuveljavljenih bendov. Že četrto leto zapored se je tam odvijal Loka Rock Fest. V začetku so se tu predstavljali večinoma le lokalni bendi, kasneje pa tudi od drugod po Sloveniji. In tako je bilo tudi tokrat. Na prvem delu (od štirih) so se predstavile tri skupine iz Primorske, Ljubljane in Poljanske doline.

Začela je skupina Sons in sicer z opravičilom pevca, saj naj bi mu odpovedoval glas. Kljub temu je odpel in odigral (bas) tako kot je treba, sicer deloma tudi s pomočjo kolegov iz benda, vendar, občinstvo ni imelo pripomb. Štirje Primorci so uspeli narediti poln zvok ob ne najidealnejšem ozvočenju in so s svojim prvim nastopom na Gorenjskem navdušili in dodobra ogreli občinstvo.

Sledili so meni do sedaj neznani ljubljanski Eximius. Dve kitari, bas, bobni, klaviature in ženski vokal. Ob enkratnem poslušanju je težko oceniti njihovo glasbo, presenetili pa so me predvsem z angleškimi besedili, sam vokal pa je bil nekoliko šibak. Instrumentalisti so prav tako skušali dati vse od sebe, vendar je bilo pri tem bendu ozvočenje najslabše, tako da bo treba za bolj korektno oceno počakati na kakšen drug nastop.

Za konec so nastopili še Ločanom bolj znani Tarock, tokrat s, kolikor mi je znano le za ta nastop, pomlajeno in predrugačeno zasedbo. Če sta prejšnja dva benda izvajala nekoliko bolj milozvočen  pop-rock, je so bili za konec na vrsti trši zvoki, ki so obiskovalce še najbolj razgreli, sploh z nekaterimi priredbami (Born To Be Wild, Keep On Rocking), zaostajala pa ni niti izvedba njihovih komadov.

Vsi trije bendi so igrali večinoma svoje avtorske komade in nekaj priredb. Občinstvo je vse tri izvajalce sprejelo »za svoje«, najbolj pa je bilo navdušeno nad tako rekoč domačimi Tarock. Kot rečeno je bil ta vikend izveden šele prvi del festivala. Sledijo še trije deli in še več koncertov v decembru. Do konca leta bo v Loki torej dogajalo.

MojcA SelaK

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.