Let3 – Rado ide Srbin u vojnike (pička)

Let3 - Rado ide Srbin u vojnike (pička)

Let3 – Rado ide Srbin u vojnike (pička)

Založba: Dallas records, 2005.


Hrvaški alternativci iz Reke so spet malce podžgali Balkan, kar priča tudi dotična sing’lca. Čeprav se zdi, da je danes vse težje šokirati. Časi se vendarle spreminjajo.
Bend, ki je že nekaj časa znan bolj po svojih performensih kot pa po svoji glasbi in predvsem in verjetno tudi najbolj po gostih umetnih črnih brkih in še bolj po železnih nakurčnikih je šel tokrat najdlje. Po nakurčnikih in JNA uniformah so »zadevo« končno vzeli v svoje roke. Kar priča tudi sam ovitek in videospot, ki poziva k javnem drkanju. Posneli so ga za okroglih 827 HRK in je bil doslej dostopen samo preko interneta. Saj – kdo si ga pa bo (zaradi vulgarnosti) sploh upal zarolati?
A kaj ko so te teme bile že davno izpete. O pički sta že v osemdesetih prepevala Bora Čorba in Rambo Amadeus. Kurac pa je tudi že davno vlačil na plano Davor Gorbac.


»Kurcem u čelo« in »Achtung, Achtung!« na Longplayu, posnetem v Beogradu, ne bosta prisotna. Prav tako tudi ne galerija fotografij in spot. Sicer je pa narodno »Rado ide Srbin u vojnike« in »Kurcem u čelo« postavila predvsem internetna publika oz bolje rečeno sodelujoči v akciji »plačaj in ustvarjaj!«.


Bolj kot sama glasba je zanimiva provokacija, ki je v večini primerov narobe razumljiva oz. interpretirana, kar ustvarjalcem vsekakor godi.
Ob poslušanju tega singla pa bodo tudi tisti manj uki v njem takoj našli našega Iztoka Turka, še preden bodo prelistali ovitek.


Let3 jajca vsekakor imajo, to dokazujejo z vsako novo potezo. Vendar jim tisti madež, ko so ponatisnili »Jedino«, vseeno še nismo pozabili.


Marko PIGAC

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.