HUMb! so nas odpihnili iz čevljev!

humb_001HUMb!
Rdeča ostriga / Škofja Loka
petek, 4. november 2005


Jesensko melanholijo in turobno vreme so v prvem tednu novembra z belgijskim soncem razjasnili HUMb!. Trije koncerti, trije klubi … in množica zadovoljnih poslušalcev.


Druga odrska manifestacija belgijske atrakcije se odvija v loškem klubu Rdeča Ostriga, nepogrešljivem členu slovenske klubske verige. Čeprav prvi toni zadonijo kar nekaj ur po napovedi koncerta, pozitivne vibracije poskrbijo, da pozabimo na neumorno čakanje in se prepustimo belgijskemu valu odlične glasbe.


Za slikovito zvočno sliko skrbi kar devet-članska formacija, ki poleg klasične postave vključuje tudi DJ-a, pihalno sekcijo in MC-ja. Močna instrumentalna postava podpira dokaj povprečnega MC-ja in čisti ženski vokal, občasno pa se pridruži tudi tretji vokal, ki ga prispeva kitarist. Vseeno bi bilo, če bi se slednji raje bolj posvetil svojemu instrumentu, saj mu pevski del očitno ni pisan na kožo oz. glas.  


Zaradi podobne sestave in zvrsti glasbe skupino pogosto primerjajo s slovenskimi Moveknowledgement, čeprav primerjava ni čisto na mestu. Glasba HUMb! je bolj dinamična in udarnejša, z domačimi prvaki tovrstne glasbe pa se težko primerjajo tako po dovršenosti kot spretnostih MC-ja. Čeprav je bend luč sveta ugledal že pred šestimi leti, bo potrebno še kar nekaj vaj, koncertne kilometrine in ustvarjalnost, da dosežejo Novomeščane in seveda potrebno stopnjo kvalitete ter dovršenosti.


Seveda pa koncerti belgijskih HUMb kljub vsemu izstopajo iz povprečne slovenske koncertne ponudbe. Funky ritmi in elementaren hip hop, prepletena z jazz vplivi, in energijska bomba, ki jo z nasmejanimi obrazi in navdušenim poplesavanjem po odru predstavljajo člani benda, nedvomno poskrbi za nepozabno glasbeno izkušnjo in – kot pravijo člani benda – doseže, da »vas odpihne iz čevljevPina Sadar


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.