Hoffman in HUMb! na Izbruhovem bazenu

humb_008

5.11.2005, Izbruhov bazen, Kranj


Že dolgo časa se Alternativno kulturno društvo Izbruh zavzema za alternativne zvrsti glasbe in prireja koncerte, s, po njihovih besedah, socialno vstopnino. Tako je za malo (denarja) mogoče v Prešernovem mestu dobiti veliko (dobre glasbe).


Ne preveč množično obiskan koncert, lahko bi rekli, da je bilo vzdušje interno, prijateljsko, je z nekaj zamude pričela kranjska skupina Hoffman, katero so spremljali že prej omenjeni znanci.


Mešanje običajnih instrumentov, z dodatkom violine in saksofona, bi bil na hitro opis slišanega. Vizualno pa so skupina deklet in fantov, zelo samosvojih, med seboj (po tem kar smo videli; objemanje ipd.) očitno, poleg glasbe, zelo povezanih. Sicer ni najbolj posrečeno, da kitarist nagovarja občinstvo namesto pevke, pa vendar očitno že ima razlog za to. Takim skupinam je veliko, da imajo priložnost nastopati, s tem pa pridobivajo tudi izkušnje, ki jih, če želijo iz sebe narediti še kaj več od povprečne mlade skupine, nujno potrebujejo.


Zadnji dan mini turneje po Sloveniji (Gala hala, Rdeča Ostriga, Izbruhov bazen) pa je prav v Kranju sklenila belgijska multiinstrumentalna zasedba HUMb!. Na začetku je bil pogled na tistih nekaj deset ljudi prav klavrn, a fantov in dekleta to ni pustilo zmesti. Svojega nastopa so se lotili resno, ne glede na situacijo. Prav kmalu jim je uspelo pripraviti prisotne do poplesavanja ob prijetnih ska, funky ritmih. Tako številčna ekipa, sestavljena iz dobro uigranih posameznikov, ki tvorijo super celoto, prav zagotovo ne pusti, da bi se ob njih dolgočasili. Kranjska publika se je izkazala, očitno presenečeni so bili tudi sami, zato so ob prošnjah »we want more«, ustregli želji. Taka na izi glasba, na čase prav paše, da te spravi v pogon.


Tretje skupine, Kranjčanov Hepa, na koncertu, kjer naj bi nastopili tudi oni, ni bilo. Pojasnila iz strani organizatorja zbrana publika ni dobila, tako da se je glasbeni večer okrog 1.00 tudi zaključil, najbolj vztrajne pa so plesni zvoki zabavali še dolgo v noč.


Nina Jenko


foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.