Ego Malfunction z novim vokalom

egomalfunction4

Ego Malfunction so band, za katerega bi rekla, da njihovo delovanje ostaja uganka. Po dolgem času kar naenkrat izdajo album, se pojavijo na slovenskih odrih in z videospotom This feeling you have na slovenski televiziji. Potem zopet poniknejo in o njih ni slišati niti besede. Po enem letu pa se vrnejo, na oder Orto kluba. Tu se je v soboto 19.11. zbrala peščica ljudi, ki jih je zanimalo kaj je band pripravil. Sama poznam samo njihovo glasbo z zadnjega albuma Perspectrum Over-Ride in reči moram, da so me z albumom tako navdušili, da sem težko čakala priložnosti, da jih slišim še v živo.


Po intru je, namesto pričakovanega pevca, oder zasedla pevka. Za trenutek sem ostala brez besed, saj nisem vedela kaj se dogaja. Toda že po prvih notah, nas je (vsaj zase lahko to trdim) prevzela z glasom, osebnostjo in karizmo. Kljub spremembi vokala ostaja glasba Ego Malfunction prepoznavna, pozitivna, homogena in daleč od klišejev.


Predstavili so komade s Perspectrum Over-Ride, ki so vsi avtorsko delo članov banda z zanimivimi besedili v angleščini. Nekateri komadi so z novo pevko zveneli nekoliko, in to pozitivno, drugače kot posnetki. Pevka Saša ima svojstven glas, dobro poje in interpretira besedila.


Ne morem pa si kaj, da ne bi dodala majhne kritike. Na žalost so, razen pevke, ki se je trudila, da bi našla stik s publiko, ostali člani, še posebno basist, na odru delovali precej odsotno. Verjamem, da se je težko vživeti, če je publike za samo kakih 50 ljudi, toda po mojem mnenju dokažeš, da si profesionalec, če ravno tako dobro igraš pred polno dvorano kot pred peščico ljudi. Tokrat pa sem dobila občutek, da so nekateri komaj čakali, da odidejo z odra, saj tudi prošnje za bis, razen pevke in kitarista, niso hoteli niti slišati.  


Za konec naj rečem, da mi je njihova glasba v živo enako všeč, kot slišano na albumu, želela pa si bi malo več energije na odru. A to je le moje osebno mnenje.


Aleša Velikonja


foto: Aljoša Kravanja

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.