DJ [email protected]’place

pippi_005

DJ Pippi, Ljubljana/ D’Place, 25.11.2005, vstopnina: 3000 SIT, Ambient: podolgovato&nič posebnega


Za začetek nekaj o tem kdo je DJ Pippi…Njegovo ime se največkrat omenja v kombinaciji z besedo Pacha, kar je ime znane diskoteke na Ibizi, kjer gospodič Pippi »domuje« že od leta 1984. Znan je predvsem po legendarnih miksih v povezavi s to diskoteko in številnih remiksih. 


Kaj pa D’place? D’place je novo ime na slovenski klubski sceni, nahaja pa se pod ljubljanskim Kolosejem, v prostoru, kjer je nekoč domoval coctail bar Oz, v svojih časih znan predvsem kot zbirališče slovenskega Jet-seta. Po zatonu Oza je zavladalo zatišje, zdaj pa je z novim imenom zavel v prostor nov veter, ki je precej housersko obarvan.


In zdaj k sobotnemu večeru 25.11.2005…začel se je z neusmiljenim sneženjem, za katerega nisem mislila, da bo imel kakršenkoli vpliv na sam party, koneckoncev je šlo za DJ Pippija, katerega glasba je bila ljubezen na prvi posluh že nekaj časa nazaj in za katerega sem rekla, da ga grem poslušat »četudi našpičene prekle padajo«. No, ta večer niso padale ravno našpičene prekle in zato me tudi sneg ni mogel ustaviti. Žal pa očitno ni bilo veliko ljudi takega mnenja, saj je v klubu ob prihodu vladala praznina, ki se tekom večera ni uspela zapolniti. Sam klub na oko ni nič posebnega, je manši in podolgovat prostor v rdeče-zelenih kombinacijah, ki mu dominira velik šank ob vstopu ter spuščeno plesišče s separeji. Ob vstopu je plešoče, ki bi jih lahko prešteli na prste obeh rok, z izjemno prijetnim house-om ogreval Vergi D’ Angelo. Okoli ene zjutraj je mesto za mešalko prepustil Pippiju, ki je težko skrival razočaranje nad maloštevilno publiko. Kljub okoliščinam se ni vdal in je nadaljeval  energično, plesno, z vložki starih hitov, ki so obudili spomine in nam, kljub bolj klavrni situaciji, uspeli narisali nasmehe na obrazih. Tako, kot se me je uspel dotakniti v svojih Essential mix-ih na Radiu 1, iz katerih izžareva energija house pozitive in so del zbirke mojih najljubših ter jih že znam skoraj na pamet, se me je dotaknil s tokratnim setom. Pippi je dj stare garde, ki je v Slovenijo, po njegovih besedah, prinesel okus po :«Ibiza house music«, žal je uspelo sladkost okusiti tako malo oboževalcev house glasbe te vrste. Upajmo, da Pippi zaradi tega ni zasovražil Slovenije in da se še kdaj vrne k nam…po možnosti poleti! Zadevo je baje solidno zaključil DJ Jaka, baje zato, ker smo se morali pred njegovim prihodom zaradi vremenskih razmer odpraviti nazaj proti Štajerski.


Glasbeno gledano je bil party odličen, vzdušje je kvarila velika praznina, ki je zevala v klubu. Večina je krivdo za nastalo situacijo pripisala vremenu, kar je verjetno res najbolj očiten dejavnik, vendar pa se mi zdi, da klubu manjka učinkovita promocija, saj to ni edini dogodek z velikim imenom, ki se je ubadal s podobno težavo (za podrobnosti glej Adidas privatka v D’Placeu). Ostala je težava z iskanjem vhoda in še večja težava je bila najti kontakt z organizatorji, saj internetna stran ni bila ažurirana, na elektronsko pošto pa ni bilo nobenega odgovora. Veseli me, da smo dobili še en prostor, kjer se da dobro zabavati, pa vendar bo treba nekaj korenito spremeniti in ga približati ljudem, da bo zanje postal D’place to be.


Barbara P.


Foto: MitY

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.