Burning Skies in Six Reasons To Kill v Orto Baru

Burning Skies in Six Reasons To Kill v Orto Baru

Burning Skies in Six Reasons To Kill v Orto Baru

Burning Skies (VB), Six Reasons To Kill (Nem); Ljubljana / Orto bar, 8.11.2005


Torkov večer v Orto baru v meni ni izzval posebnih občutkov, saj od bendov nisem pričakoval triumfa, sploh pa lahko posameznik sestavi približno sliko udeležitve torkovega večera.


Dva benda, skupaj na evropski turneji, Six Reasons To Kill, bend z obsežno diskografijo, spliti tako z Deadlock, Absidia kot full-length »Kiss The Demon«, pred kratkim pa še plošček »Reborn«, ki je izšel na nemškem Bastardized, v Ameriki pa je izdajo prevzel Tribunal Records. Lokalni metal heroji Evenrain so zaradi bolezni v bendu odpadli, tako, da so bili prvi na odru kar nemci. Od nove izdaje ne gre pričakovati nekaj, kar bi izstopalo, no kar pa se tiče benda na odru je pa druga zgodba. Dve metalizirane, špičaste kitare, ki ustvarjata dodelan, tehnično perfekten zvok. Res neverjetno uigran bend, poleg tega pa še močno kričeč vokal, ki se mi zdi nasploh eden boljših, vsaj v živo redko kateri bend to doseže. Sem pa tja še kakšna solažica, da se še ja oldskulerji privlečejo pod oder.


Burning Skies mi res niso nekaj prebavljivega, pa vendar sem upal vsaj na »evil« mosh dele. Hja, nič od tega, mogoče sem pa tja kak breakdown, sicer pa nekakšno hitro, podivjano nažiganje, da kar obstaneš in se vprašaš »a je to en komad«, poleg tega pa niti nimajo nekega konkretnega stila igranja, bolj se mi zdi vse skupaj nametano, češ naredimo nekaj, da bo všeč grinderjem, tistim, ki radi migajo pod odrom pa še kaj za povrh. Sem pa tja se mi zazdi, kot da se malo norca delajo v komadih pa še tako norega, hiperaktivnega pevca imajo, da se ti kar zvrti od odvečne energije. Gre pa omeniti, da back vokal ima res izrazit vokal, kosa se lahko z marsikaterim tough vokalom – mogoče bi lahko celo zamenjala vloge z lead vokalom, saj je le ta pogosto izvajal air guitar. Smešni komentarji o pizzah, ki vedno bolj zadovoljujejo bende, ki jih gostita Dirty Skunks (bo treba poskusit, ker so očitno res dobre), pivu in pa vokalistova očitna navdušenost nad death metalom (»who is going to Deicide in 2 days, … I wish I was here then«). Proti koncu še poskus komada, ki ga niso še nikoli odigrali ali nekaj na tak način, ki pa jim tudi pri nas ni uspel, tako da so se ustavili in raje odigrali prvi komad nastopa.


Ni kaj, roko na srce – Dirty Skunks sta najbolj aktivna promoterja hardcore koncertov v Sloveniji, vse skupaj se vedno dogaja v središču Ljubljane, vstopnice koncertov so znosne, udeležba pa še vedno tako boga. Zakaj? Res ne vem, kako da se na Let It Die zbere ravno pravšnjo število ljudi, spet na tem koncertu pa mogoče 50 osebkov, od tega večina tistih, ki aktivno hodijo po večini koncertov. Izgovori tu pač ne grejo, saj vsi vemo kako je z študentskim življenjem pri nas.


Valter Cvijić

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.