Beer Belly in Stand Up Comedy

beer_belly_011

Beer Belly, Ljubljana / Irish Pub, 4.11.2005


Petek zvečer….


Komu ne bi dobro del vrček piva v prijetni družbi? Ne poznam človeka, ki bi se temu lahko uprl, sploh, če mu ponudiš zraven še pravi irsko-škotsko-keltski žur.


Štiričlanska skupina Beer Belly iz Kranja je zasedla »veliki« oder Irish puba, na Prečni ulici 6 v Ljubljani. Sestava je netipično tipična: Uroš Kavčič (kitara,vokal), Jure Rozman (banjo, back vocal), Sara Pribovšek (violina)  in Miha Pinterič (harmonika in back vocal). Harmonika??? Da. Harmonika nadomešča irsko/škotske dude, zato harmonikar ni kaj veliko uporabljal basov. Akustična zasedba z bogatim repertoarjem irske, škotske in keltske glasbe, ki poleg pesmi o pivu, ženskah, vojski, ljubezni, naravi in mističnih temah pojejo tudi o whiskeyu.


Tradicionalni komadi, kot so Guinness 1., Whiskey, Guinness 2.,  Red Haired Mary, Molly Malone, Wild Rover, Black Velvet Band, Guinnes 3., Whiskey You’re the Devil, The Auld Triangle, Dicey Riley, in »domača« Dirty Old Town, G u i n n e s s  4.. Še najbolj je srce parala The Pub With No Beer, pesem o Avstraliji. Ne smem pa pozabiti na jig-e in rell-e.


Najboljše se mi je zdelo to, da se je Beer Belly Band (BBB) odločil, da naredi kopije refrenov pesmi in jih razdeli med občinstvo. Učili smo se pesmi, peli smo glasno, kolikor se je dalo smo  pili še pivo in jedli fish&chips ter ploskali in žvižgali od srca.


Predstavitveni koncert je bil »podprt« tudi s Stand Up Comedy, ki so ga na temo slovenske sodobne glasbe izvedli brata Ovsenik ter večerni povezovalec programa in vicmaher Damjan Perne, ki ga poznamo iz nadaljevanke TV Dober dan (Mr.Smith). Šale, ki so bile polne sexa, žensk, piva, moških in ženskih genitalij ter nogometa, so spravljale od smeha v jok vse občinstvo. Za vsako izrečeno sočno besedo moraš spiti požirek piva.


Koncert se je končal z Whiskey In The Jar


Prijetno topel pub, raznolika publika, starost od 20 do 80 let, več držav (Slovenci, Nemci, Angleži), več vrst piva domače in tuje znamke ter tri ure dolg koncert in humor so dobra iztočnica za to, da se v sredo 9. novembra 2005 ob 20:30 odpravite v Irish pub, kjer bo ponovno odmevala živa glasba.


Bravo Beer Belly Band za uspešno izveden koncert.


Minister za zdravje opozarja: alkohol resno škoduje zdravju!


sobota zjutraj ……….


tekst in foto: Damjan Demšar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.