Tokio na vasi

001ff_tokiodrome05

Tokiodrome, 22. 10. / Fun Factory


 


Članek sem hotela začeti z opisom Fun Factoryja, prostora, v katerega sem tokrat zašla prvič, a me je Barbara (glej House Spectrum praznovanje) prehitela in ponavljati razpredanje o budah na stenah in lesenih klopeh na malem flooru ne bi imelo smisla. Res je hecno, da te pri vstopu v elektronski klub namesto urbanosti, ki bi jo takšen prostor moral izžarevati, preplavi občutek podeželskosti. Po drugi strani pa me je za razliko od vse bolj zapuščene in neurejene Ambasade razveselilo vsaj dobro stanje kluba. No, navsezadnje party naredijo ljudje (tisti na eni in drugi strani mešalk), in če sta glasba in filing dobra, zamižiš in pozabiš na bambusovo hiško, v kateri so ti trenutek pred tem postregli pijačo.


 


Prišla sva okoli polnoči, ko je sicer še bolj prazen house floor z meni izredno všečno muziko razvnemal Monte Vagino, na že bolj polnem main flooru pa se je na svoj set pripravljal razturaški MIC-E. Kar je sledilo, je bilo v nasprotju z mojimi mehkejšimi pričakovanji. Trda muzika, lomljenje ritmov in udov. Neki fantje so ponoreli in na kockah začeli ples zgoraj brez. Ojoj… Stavim, da si je večina obiskovalcev želela, da bi to počela dekleta… Uro in pol butanja je bilo veliko, tako da sva se selila gor in dol, iz džungle v gostilno. Medtem se je Tovarna lepo polnila in ob dveh, ko je za mešalko stopila japonska zvezda večera, je bilo plesišče ravno prav nabasano.


 


Tsuyoshi Suzuki, superzvezda globalne elektronske scene, je ne le trance, pač pa tudi tehno DJ, kar se v njegovem setu močno občuti. Zato ta party ni bil za strict trenserje, vsi ostali pa so bili po obrazih in odzivih sodeč blazno zadovoljni. Tudi DJ sam. V družbi Japonca, za katerega so se šalili, da je k nam prinesel ptičjo gripo, so preživeli dve z vzhodnjaško energijo nabiti uri, ki sta se izpod rok drugih platomešalcev razpotegnili naprej vse do jutra. Komur je bilo na main flooru too much, pa se je lahko umaknil v privee, kjer je po Boru-Tu kot glavni houser večera plesoče z bolj funky ritmi topil Ivan Mastermix, oče house scene na Hrvaškem.


 


Večer je trajal mnogo dlje kot najina prisotnost, a vseeno lahko rečem, da je bil žur ne glede na lokacijo organizacijsko in zasedbeno dobro izpeljan (samo ne naju naslednjič spet pozabit napisat na guesto!), DJ-i predvsem glasni, plesalci pa, če se jim je vsaj malo dalo premikati, na koncu dobro namigani, prepoteni in z odzvanjanjem beatov v ušesih.


 


Tina H. Zakonjšek


 


foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.