Tide – Seven Days

Tide – Seven Days

Tide – Seven Days

Cela pametna založba, 2005


Kot pove že samo ime, skupina Tide napoveduje spremembo in preobrat na domači glasbeni sceni. Prvenec Seven Days, plod večletne internacionalne glasbene kreativnosti, že osvaja vrhove glasbenih lestvic, žanje naklonjene kritike in napoveduje svetlo kariero primorske zasedbe.


Tide radi izpostavljajo svoj specifičen zvok, tako tuj slovenskim vplivom in soroden svetovnim alter produktom. »Alohton« glasbeni izraz poudarjajo tudi kvalitetna besedila, napisana izključno v angleščini. Ne dvomimo, da bo približevanje tuji underground sceni prepričalo slovensko javnost, ki navdušeno sprejema vse, kar vsaj malo diši po tujini, verjetno pa bo po tujih merilih povprečen glasbeni izdelek težko navdušil onkraj naših meja.


Kakorkoli že, o prvencu primorske zasedbe lahko za domače razmere govorimo samo v presežnikih. Odlična produkcija, močan avtorski pečat in nenazadnje tudi uspešna promocija so nedvomno zadostni faktorji, da omenjeni album povzdignejo med eno najboljših domačih plošč letošnjega leta.


Enajst udarnih komadov ne ostane v ujetih zgolj v en sam stil, temveč ustvarja fuzijo hard rocka, rock’n’rolla, grungea in melodičnega punka. Pod kožo vam bodo zlezli že ob prvem poslušanjem, navdušenje pa ne bo zbledelo niti po večkratnem predvajanju plošče. Po prvem poslušanju si boste verjetno pomrmravali Strange Day ali Release My Gun (slednjega so izbrali tudi prvi singel), izstopajo pa tudi bonus track Brain Damage, balada Lost Inside in Evolution, potencialni koncertni hit.


Album, ki je nastal kot rezultat dela velikih mednarodnih in domačih vzhajajočih zvezd, bo skupini Tide nedvomno služil kot odlično odskočno desko na domačo sceno. Globalen pristop in kvalitetna glasba, ujeta v udarnem albumu Seven days sta nedvomno vredna poslušanja!


Pina Sadar

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.