The Tide razburkali Izbruhov bazen

2005_10_15_thetide_007

The Tide, Izbruhov kulturni bazen, Kranj
Sobota, 15. 10. 2005Mirno morje domače rock scene sta nedavno razburkala močna vala – skupini, ki ju poleg udarne glasbe in uspešnega utiranja proti samim vrhovom glasbenih lestvic druži tudi ime. Primorski Tide trenutno predstavlja svoj prvenec Seven Days, gorenjska naveza, ki si je k imenu pripela še – vsaj pri britanskih zasedbah – popularno predpono the pa navdušuje z novim singlom, spotom … in odličnimi koncerti!


Tokrat val pozitivne energije, nežnih balad in tudi trših rock ritmov zajame kranjski kulturni bazen Izbruh, nekdanje kopališče, ki že vrsto let nudi zavetje društvu AKD Izbruh in služi predvsem za čofotanje po kulturno-alternativnih glasbenih vodah.


Bazen, ki ga obkrožajo romantični soji sveč in malo manj romantični protestni plakati in grafiti, zadoni v prvih akordih. Čeprav so številke na števcu koncertne kilometrine še nizke in je skupina šele nedolgo nazaj prvič prestopila prag domače garaže, na odru zvenijo presenetljivo ubrano in suvereno. Več let improviziranja in entuziastičnega preigravanja in poigravanja z novimi akordi, besedami in rifi je očitno pustilo svoje pozitivne posledice.

Morda k dodatni sproščenosti in spontanosti vodi tudi spodbudno občinstvo, sestavljeno predvsem iz prijateljev glasbenikov, ki s fotoaparati in mobiteli navdušeno poskakujejo okoli odra in lovijo prve uspehe svojih prijateljev ter zadovoljno prepevajo besedila. Kakorkoli že, emocionalne balade in energični rock komadi, ki razbijajo monotonost in prispevajo k pozitivnemu vzdušju, ne pustijo ravnodušnih niti nepristranskih poslušalcev. Morda koga na vsake toliko časa zbode pretirano nastopaško obnašanje in samozavestne poze pevca Tomaža (ex Moonart),  ki v danih okoliščinah (mini oder v opuščenem bazenu in 50 glava publika) izpadejo prav smešno. Seveda pa smo na koncertu predvsem zaradi glasbe in nabiranja novih glasbenih izkušenj in tega smo na sobotnem koncertu nedvomno deležni.


Ne dvomimo, da bodo The Tide iz domačega bazena kaj kmalu zaplavali na slovensko glasbeno morje. S prvim singlom Carry On,  ki ima vse potenciale za osvojitev slovenske scene, in z zanj posnetim videom jih bo tok zagotovo odnesel v pravo smer …


Pina Sadar


foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.