The Stroj / ‘Destroy’ v Ljubljani

the_stroj_006

The Stroj, Trg republike (LJ), 22.10.2005


Letošnji Ljubljanski maraton se je zaključil bolj udarno kot ponavadi. Za bučno proslavo na Trgu republike je namreč poskrbelo tolkalsko pleme The Stroj.


Na osrednjem ljubljanskem trgu stoji prav poseben stroj. Stroj, konstruiran iz odpadnega materiala, ki ga poganja človeška sila. Kolesje stroja se kmalu premakne, močne roke tolkalcev prvič udarijo po improviziranih bobnih in slovenska prestolnica se zatrese v intenzivni ritmični glasbi. Glasbi, ki jo ustvarja stroj The Stroj.


The Stroj je glasbeni kolektiv, ki deluje drugače kot nam poznane glasbene zasedbe. Klasične instrumente zamenjajo odpadni kosi, iz katerih privabljajo zvoke neumorni udarci postavnih tolkalcev, nepogrešljivih delov velikanske konstrukcije. Ne smemo pozabiti še na pirotehnične vložke, ki celotni nastop še dodatno popestrijo, in pozitivno energijo, ki v trans zaziblje vsakega, ki okusi delovanje stroja na svoji koži. Urbano pleme The Stroj poskrbi, da je prav vsak koncert drugačna glasbena izkušnja in prav posebno doživetje. Tudi sobotni nastop ni izjema.


opomba: Tokrat smo priča eni krajših odrskih prezenc, ki jo s fotografinjo zavporhu vsega še zamudiva, zato je dolžina te reportaže primerljiva z dolžino najine prisotnosti na koncertnem prizorišču …


 


Pina Sadar


foto: Manca Gašpirc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.