Syke’n’ [email protected] Escape: Zvezde in ‘zvezde’

syke_n_sugarstarr_001

Syke’n’ Sugarstarr, Celje / Escape 14.10.2005 ob 22h,
500-750 obiskovalcev,
vstopnina: 2500 SIT s flyerjem/3000 SIT brez,
Ambient: prijetno klubski


Že tolikokrat se je zgodilo, da zvezda svetovnega formata ni upravičila slovesa. Že tolikokrat se je zgodilo, da nas je en sam komad nekega avtorja ponesel v višave, njegov set pa nas postavil na realna tla. Že tolikokrat…So many times.


Najprej je bila zmeda glede tega, kdo sploh pride, saj so organizatorji sporočali, da pride Gadjo, torej polovica dua Syke’n’Sugarstarr. Ker smo v Sloveniji na tej sceni že vajeni polovičarstva, so se pojavljale govorice, da pride samo eden od niju, torej Serhat Sakin, ki je dejansko sodeloval pri projektu Gadjo, ki je zakrivil veliki hit So many times(in to ne leta 2005, kot je bilo moč prebrati na videowall-ih v Escape-u, temveč leta 2004). Na dan dogodka pa je bilo mogoče slišati celo, da jih ne bo. Veliko dezinformacij skratka.


Vseeno smo se v Celje podali z veseljem, ne samo zato, ker je klub sam po sebi precej na nivoju, pač pa smo s sabo nesli tudi velika pričakovanja. So many times je že nekaj časa tista ‘happy house pjevalica’, ki jo je moč srečati tudi na krajih, kjer house ni najbolj pogost ter je tudi stalnica v programu radijskih postaj. Zlezla nam je pod kožo in upali smo, da bosta tako storila tudi njuna stvaritelja.


Večer se je začel spodbudno, Dj Pero aka Crazy P je ogreval občinstvo in se dodobra vživel tudi v vlogo lady loverja in skrbel za dobrobit vseh spremljevalk (njegove grupies morda?), ki so se znašle za njegovim mešalnim pultom. Zmešal nam je prijetno plesni house coctail in tudi kako žensko srce, ki se mu je pridno posvečal. Vse za dober odnos s publiko, predvsem njenim ženskim delom. Je pa fant vidno užival in to pozitivno energijo prenašal preko glasbe na vse navzoče, kar mu seveda štejemo v dobro.


Syke’n’Sugarstarr, ki sta ga nasledila, sta začela precej udarno in vzbudila našo pozornost, toda na žalost za kratek čas. Njun house je bil malce počasnejši, mestoma s pridihom latina in z bolj ali manj posrečenimi kombinacijami. Seveda sta zavrtela tudi So many times, vendar v remiks verziji. Prvi del nastopa je bil všečen, vendar smo čakali na nekaj več, na energijo, naboj, na to, da nas ‘dvigne’…kot že tolikokrat. Pa smo čakali zaman… Kmalu je njun set zavil na čudna pota. Glasba je izgubila svoj momentum, privoščila sta si tudi nekaj tehničnih spodrsljajev, kakršnih od izvajalcev njunega kova ne bi pričakovali in jih odpuščamo le začetnikom. Ne vem ali je temu botrovala oprema v Escape-u(kar dvomim, saj je klub novejšega datuma in solidno opremljen) ali pa je krivda na njuni strani. Vrtela sta s CD-jev in to večinoma izmenično. Z velikim veseljem sta komunicirala s publiko, ‘muvala’n’šejkala’ in pozirala fotografom, vendar to ni dovolj. Njuna glasba nas je prevečkrat pustila ravnodušne in nas pripravila celo do zehanja. Ne vem zakaj, ampak nekateri izmed nas smo komaj čakali, da pride DJ Om, nam servira kaj bolj svežega, energijskega ter prebudi tiste, ki še niso obupali in zapustili prizorišča.


Spremljevalnega programa je bilo bore malo. Dve go go plesalki v večih različnih preoblekah in videowall(poleg tv-jev, ki so del inventarja samega kluba) je bilo vse, kar so nam ponudili, a glede na naravo dogodka nismo nič zamerili. Tudi obiskovalcev ni bilo toliko, da bi klub pokal po šivih, a smo preživeli tudi to. Ko bi le glasba bila taka, kot smo jo pričakovali.


Če potegnemo črto pod petkovim dogajanjem nam ostane občutek nepotešenosti in rahlega razočaranja. Tu pa se skriva tudi razlika med zvezdami in ‘zvezdami’. Prave zvezde, ki smo jih letos slišali in doživeli kar nekaj, te ponesejo nekam daleč, dvignejo in vzbudijo neustavljivo željo po še. Zvezde te v zgodnjih jutranjih urah ne pustijo spati in sevajo energijo skozi svojo glasbo. ‘Zvezde’ pa s sabo prinesejo le ime, kak znan komad in sloves, ki pa ga ne uspejo upravičiti, kakor sta storila tudi Syke’n’Sugarstarr. Pa bomo preboleli, pozabili in jima dali priložnost kdaj drugič. Kot že tolikokrat.


Barbara P.


Foto: Maya

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.