Stari, mladi, Novi, Fosili

novi_fosili_016

Novi fosili, Ljubljana / Hala Tivoli, 22.10.2005


Po dolgih letih praznine, letih, ko je razpadla skupna država, po letih, ko so na sceni vladali tisti, ki so kaj pokazali, … Je še kako dobro delo, da so se ponovno združili dobri stari Novi fosili. Četudi le za nekaj nastopov.


Ljubljanski koncert, 22. oktobra 2005 je bil razprodan. Velika dvorana hale Tivoli je bila do zadnjega kotička napolnjena z nostalgiki – tako starejšimi kot tistimi najmlajšimi.


Zasedba v postavi: Vladimir Kočiš – Zec, Marinko Colnago, Nenad Šarić, Rajko Dujmić in nenadomestljiva Sanja Doležal, so za svojo podporo in za še polnejši zvok s seboj pripeljali ekipo spremljevalnih glasbenikov. Zelo primerno sta bila tudi z obeh strani postavljena velika zaslona – tako smo jih res vsi v dvorani videli, čisto od blizu.


Ko so prišli enkrat na oder, je bilo vse kot nekdaj … Igrali so uspešnico za uspešnico in vedno bolj stopnjevali že tako čudovito (evforično?) atmosfero. Hiti Da te ne volim, Plava košulja, Bilo mi je prvi put, Nebeske kočije in prvi zelo čustveni trenutek – duet Sanje in Rajka Ključ je ispod otirača. Za tem so se čustveno nabiti momenti kar vrstili eden za drugim. Odziv publike je bil neopisljiv. Vsak od prisotnih je najbrž čutil drugače, vsak po svoje, vendar so nas emocije, skupina, izrečene besede tako povezale, da smo se, v določenih trenutkih, ko so se emocije samo še stopnjevale, počutili zelo povezani. Kot bi  bili vsi otroci ene, skupne generacije. Izjemno lepo.


Samo mi se javi, Sedam dugih godina, Djeca ljubavi, … Vse je bilo zelo premišljeno pripravljeno. Vzdušje v tivolski ledeni dvorani se je samo stopnjevalo, od prepevanja in plesanja (kolikor je bilo to pač v taki gneči mogoče) je bilo zelo vroče. Nato pa Tonka, Neveni žuti, žuti, Dobre djevojke, Još te volim, Milena generacijo, Šuti moj dječače plavi, Moj Saša, Ja sam za ples … in Za dobra stara vremena za konec. Novi fosili so odšli z odra, toda občinstvo je še vedno prepevalo Za dobra stara vremena, tudi naslovno skladbo letos izdanih, na novo posnetih starih uspešnic.


Vidno ganjeni so Novi fosili prišli spet na oder in nam ponudili še Sanjaj me, Najdraže moje, Diridonda, Sanja in ponovno Za dobra stara vremena – katero so v večini odpeli obiskovalci koncerta. Ki niso končali še dolgo po tem, ko so se Novi fosili poslovili in odšli z odra – najverjetneje spet za nekaj časa.


Odličen koncert legendarne ‘hit make’ skupine nam bo vsem prisotnim najbrž ostal še dolgo v spominu, kot eden najlepših – sploh.


Tanyisha


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.