Ponovno rojstvo Demolition Group v Ostrigi

7

7

Kje? – Škofja Loka; Pri Rdeči Ostrigi
Kdaj? – 7. oktober 2005
Za koliko? – predprodaja: 800 sit; na dan koncerta 1200 sit


Za študente sej je začelo študijsko leto z njim pa se je ponovno razživelo tudi klubsko dogajanje. In tako je tudi z loško Rdečo Ostrigo. Komaj se je odprla že je začela z odličnim programom. In vrhunec tega tedna je bila gotovo ponovna vrnitev starih mačkov s slovenskega glasbenega prostora – Demolition group.


A začnimo na začetku. Ta pa kar se vremena tiče ni bil prav nič obetaven. Dež. Med tem ko je preostanek RON ekipe vedril pod majhno strešico in čakal na zamudnike sem se sama takoj spravila v klub. Za občinstvo je bila takrat namenjena šele polovica kluba ob šanku. Med tem pa je v sosednjem prostoru imela vajo presdkupina.


Koncertni prostor se je začel počasi polniti in nekaj pred enajsto so na oder stopili Billy The Kid. Meni do sedaj le po imenu znana skupina, ki pa je do sedaj že sodelovala na kar nekaj tekmovanjih in dosegla med drugim tudi dobre uvrstitve na njih (tudi zmago na predizboru za Rock Otočec prav v Ostrigi), je navdušila. Lahko bi bili le še eden od mnogih rock bandov, saj kar se instrumentalnega dela tiče ni bilo slišati večjega presežka ali odstopanja, kar pa ne pomeni da fantje niso konkretno odžgali svojega. Prav gotovo pa presenečajo z uporabo efektov na vokalu, česar se poslužujejo le redki. Sveže in všečno.


Občinstvo je bilo ogreto. Na vrsti je bila polurna pavza za še eno pivce, nekaj pred polnočjo pa tisto na kar smo zares čakali. Po dveletnem premoru in skorajšnji glasbeni upokojitvi skupine se je le ta pomlajena in prenovljena z dodatnim saksofonom najprej spravila snemat v studio, ta petek pa so z nastopom v Ostrigi napovedali pohod po slovenskih klubih.
Do sedaj sem jih v živo slišala igrati le enkrat in takrat so me navdušili. Po spremembah v bandu pa odkrito rečeno nisem vedela kaj naj pričakujem. Na mojo srečo se njihova glasba ni spremenila prav dosti. Zaradi dodatnega saksofona je bil morda zvok od časa do časa malo bolj poln, v bistvu pa enak kot prej. Demolition Group nam je poleg starih komadov postregla tudi z nekaj novitetami, najbolj največji odziv pa so doživele Bič, luč in upanje, U tvojim očima pali se žar, Dež in za konec Japanci.


Koncert je minil (pre)hitro. Trajal je namreč le nekaj več kot eno uro. Kljub temu pa je občinstvo, pretežno sestavljeno iz študentarije iz Škofje Loke in obeh dolin, odhajalo navdušeno nad dozo kvalitetne glasbe novincev in povratnikov. Treba pa je pohvaliti tudi ozvočenje, ki je bilo glede na neidealnost prostora, odlično.


Za konec ob opažanju da je bila publika zelo neraznolika, še vabilo vsem tistim ki se jim zdi klubska kultura preveč obrobna da bi se kdaj vključili vanjo – strup je v majhnih flaškah oz. dobra glasba je (tudi) v majhnih klubih.


MojcA SelaKfoto:
1-3, 12-19, 27-29: Bojan Okorn
4,5, 20-26: Manca Gašpirc
6-11, 30: Damjan Demšar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.