N’toko suvereno zmagal

n_toko_0011

N’toko, Škofja Loka / Pri Rdeči ostrigi, 21.10.2005


Ravno takšen kot smo ga vajeni, kot suveren in nasplošno vsestranski umetnik, se je pokazal N’toko! Od začetka do konca nas je s svojim fantastičnim bednom popeljal skozi sozvočje glasbe, ki je drugačna, lahko bi rekli edina originalna in če temu zraven dodamo še njegovo govorjeno besedo, je to perfektni glasbeni večer.


N’toko je pač takšen izvajalec, ki preseneča s tem, ko nas ne preseneča z ničemer novim ampak nas vseeno pusti zadovoljne počakati do naslednje predstave. V Škofji Loki je tako predstavil komade z nove plošče in vsemu temu dodal še nekaj »izlivov« trenutnega navdiha in končal v stilu. Res fenomen na sicer revni slovenski glasbeni sceni, katerega bi lahko bolj cenili, ne pa da na njegovem koncertu slišiš »pripombo«, da ga on »fejka«!


Po in med koncertom je vladalo splošno navdušenje zbrane množice, no vsaj tistih, ki so vedeli oziroma, ki so poznali N’toka in njegovo glasbo, tisti ostali so bili nekoliko rezervirani – verjetno so mislili, da bo to le še en plehek »mulc z ulice«, ki zna povedati nekaj sočnih!


Najraje bi videl, da se ga podpira še naprej in se ga pusti, da nas preseneča z nepresenečenji!


Erik Božič


Foto: Damjan Demšar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.