Jeru The Damaja – Legenda z grenkim priokusom

jeru_the_damaja_002

Jeru The Damaja, Ljubljana / Metelkova / Gala Hala, 18.10.2005


V torek, 18.10. nas je obiskal Jeru The Damaja, eden izmed tistih raperjev iz težke kategorije. Pred nastopom se je pred Galo Halo zbralo relativno malo število ljudi in to je poskrbelo za nekaj skeptičnosti ampak se je vseeno lepo napolnila. Bilo je veliko mrkih in veliko žarečih pogledov in pričakovanja so bila velika – no vsaj pri tistih, ki Jeruta ne poznajo ravno odlično in so bili prepričani, da bodo doživeli še en bombastičen nastop kot na Insightu. Milo rečeno – onadva nista za v isti koš.


Nastop je bil dolg približno eno uro in je vseboval večino »hitov« in nekatere novejše skladbe. Zelo vidno je bilo, da je Jeru definira koncert kot posel in je opravil vse s korektnim in profesionalnim odnosom in moram zatrdit, da je bilo vse na nivoju; no, tako je bilo z njegove strani, le publika je bila v večini zelo neskladna z nastopajočim, on namreč spada med tiste, ki dobesedno živi od energije poslušalcev. Na njegovih koncertih je ponavadi tako, da dobiš kar daš in tako je bilo pač tudi tokrat. Nekateri so taki izvajalci, ki delajo za publiko, drugi so taki, ki živijo od nje!  In to je bil po moje edini minus na koncertu. Ljudje pač niso vajeni Jeruta in njemu podobnih in to se je zgodilo.


Jaz sem bil zadovoljen, ko sem prišel, kako sem odšel –  z velikim nasmeškom in zadovoljstvom, ker sem končno doživel »njega«. Mislim, da bi bilo potrebno večje števlio koncertov, da se »slovenski človek« navadi ustvarit vzdušje kot se spodobi in ne, da se vedno čaka novega Insighta.


Erik Božič


foto: Uroš Žuraj

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.