Izštekani: Superlizo

izstekani_superlizo_001

Superlizo, Radio Slovenija / Val 202 / Izštekani, 14.10.2005


Kot je v navadi nas v času sezone razveseli napoved oddaje Izštekani, ki je slišana na VALu202 v petkih ob 22:25. Voditelj Jure Longyka nam je v tej epizodi neponovljivosti dogodka pripeljal v domače naslonjače, na delovna mesta, v avtomobile in druga prevozna sredstva, mlado skupino Superlizo. Mlada ljubljanska skupina je bilo slišati. Ali so res mladi? Ali je to le nekaj novega? Na ta vprašanja so odgovoril sami.


Zgodaj v srednji šoli so začeli tako, da so še sedaj mladi. Vendar zasedba šteje že šest let.
Z razdaljami med klubi niso skoparili tako, da jih pozna cela Slovenija. Od vzhoda do Tolmina in od severa do Kopra so preigrali kar lepo število koncertov. In kaj se je zgodilo, da so bili povabljeni v oddajo? Globoka grla? Prvenec! Veliko se je govorilo tudi na naši spletni strani www.rockonnet.com Težko pričakovana plošča bo izšla kmalu, le še ovitek se naredi in pride na police trgovin. Posledično tudi na naše, v sobah.
Ustanovna člana zasedbe Superlizo sta sošolca, kitarista in prijatelja Simon Vadnjal in Miha Žličar. Kasneje sta se jim pridružila še David Rebolj (bobni) in Blaž Žličar (bas). Ker pa so mladi in imajo glasbo radi igrajo še v drugih skupinah tako, da sploh ni redkost, če boste na primer videli Davida bobnati pri FluFlu, ki ga vodi Primož Kranjc-Fluro. A o tem malo kasneje saj se oddaja še ni začela.


Otvoritev večera v studiu šestindvajset, ki ga prenavljajo, je bila skladba John Doe, ki jo je odigral cel bend v akustični izvedbi. Ena izmed značilnosti skupine je, da igrajo akustično, žgejo ali totalno žgejo. V preteklosti so igrali predvsem skladbe, ki so jih pisali v slovenščini. A, ker se Slovenija odpira svetu kot roža »bodeča neža« potem je potrebno to storiti tudi v glasbi. Angleščina je najbolj znana širšemu krogu Evrope (!?) in tako je tudi Superlizo spregovoril. No ja, v Italiji si še vedno na hladnem, če ne govoriš vsaj italijansko.
Skozi igranje in pogovor smo prišli do omembe prvega gosta, ki je tudi drugi izmed bratov v ansamblu. Brata Miha in Blaž igrata skupaj že lep čas, vendar na globoko začudenje vseh David in Robert Rebolj (tudi brata) sta premierno zaigrala skupaj v oddaji Izštekani, na kar sta lahko ponosna. Sledili sta skladbi Latino in Go & D. Simon je sam ob lastni spremljavi odpel skladbo Your Way, ki ni dala miru ostalim članom, tako, da so navidezno igrali zraven in ob tem neizmerno uživali. Princ in Canis Lupus sta zapolnila čas med prihodom sedaj vsem dobro znane Neishe, ki sodeluje s fanti že lepo obdobje. Sodelovala je tudi pri pripravi plošče in s tem dodala tudi svoj pečat. Skupaj so odigrali Moj Dan, Cutting school, Move. Pred dnevi so se Neisha in Superlizo vrnili z deset dnevne turneje po slovaški, kjer so sodelovali pri koncertih, ki jih je organizirala Evropska unija v znak povezovanja.


Moč glasbe in inštrumentov se je pričela stopnjevati. Lord in Jazzy Shit, ki je nastal po enem rifu Blaža in potem se je nadaljevalo tako, da je sedaj že cel komad. Še komad Pridi jutri spet  nato pa žganje Korak naprej in totalno žganje kjer so popustile vse zavore in fantje so si dali duška. Filthy Disease in  Rock star sta nas popeljala venergijsko nabito noč…Tekst in Foto: Damjan Demšar


ps1: fotografije so bile posnete z novo pridobitvijo


ps2: fotografije si lahko ogledate tudi na http://slo-foto.portal.si/html/superlizo.html, katerih avtor je Alan Orlič Belšak.


 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.