Insight pozitivno presenetil

insight_008

Ljubljana / Metelkova / Gala Hala; Petek, 30.9.2005


Saj ne, da so bila pričakovanja majhna, verjemite mi, da se je od nastopajočega pričakovalo veliko in on nam je ponudil še več!


Insight, eden iz morja ameriških »podtalnih« izvajalcev nas je prišel obiskat in več ali manj impresioniral vse, ki so bili prisotni na Metelkovi tistega petkovega večera. Občutki po koncertu so bili neverjetni in vsi so bili enakih misli – to je bil eden najboljših, če ne celo najboljši dogodek ki ga premore slovenska rap scena in še veliko so bo o Insight slišalo. In zakaj vse to?!


Še preden je na oder stopila »zvezda« večera je gor stopil beatboxer Žiga in vsi, ki so bili skeptični glede njega lahko zdaj samo čakajo na njegov naslednji nastop. Osebno sem mislil da je tale fant le eden izmed množice, ki hoče igrat vlogo utrinka na sceni a sem se zmotil. Prikazal je odlično tehniko in atraktivno sozvočje tonov kot ga znajo ustvariti le najboljši. Med publiko se ga je celo primerjalo z velikim Rahzelom! Kaj ne, ko pa je izvedel tudi svetovno znano točko, ki vsebuje petje pesmi If your mother only know skupine The Doors in pa beatboxanje naenkrat! Vesel sem, da je takšen talent kot je Žiga med nami, ter da je bil lepo sprejet in ni bil popljuvan kot je v navadi slovenskega naroda.


Takoj zatem stopi na oder Insight in v istem trenutku naveže super kontakt s publiko. Res nekaj neverjetnega, sploh si ne morem predstavljat da bi ga nekje slabo sprejeli in če KRS One, ki nas je pred kratkim obiskal velja za najboljšega na svetu v nastopanju v živo, potem pač Insight ni s tega planeta. Izžareva neverjetno karizmo in ima sposobnosti kot jih nimajo vse MTV rap zvezde skupaj. Deloval je zelo sproščeno in domače, imel sem občutek kot da je bil pri nas že stokrat in da se vsi z njim poznamo. Neprestano je vnašal publiko v svoje komade, dal je celo priložnost drugim, da se izpovejo v mikrofon, z veseljem se je nastavljal fotoaparatom, plesal z obiskovalci, pozdravljal vse po vrsti… Res edinstven nastop in edinstven artist in zato se more pohvalit organizatorje, da so ga pripeljali in nam popestrili večer.
Ko je bilo vsega konec se je dogajanje preselilo pred Galo Halo, kjer se je smejalo, debatiralo, v glavnem uživalo in vseemu temu se je pridružil še Insight, ki je z veseljem izmenjal nekaj besed. In kot je sam rekel, važna je zabava!


Erik Božič


foto: Uroš Žuraj

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.