Ibiza nad mestom v več kot lokalu

ibiza_001

Ibiza reunion party 2005, Ljubljana/Global, 27.10.2005 ob 23h, vstopnina: 2500 SIT, Ambient: nadmestno klubski


Ker nam letos ni uspelo zažurati do globalne prestolnice elektronsko-hedonistične kulture, Ibize, smo odjadrali vsaj na reunion party. Meglena četrtkova noč. Trije dobro razpoloženi houserji (dve houserki in en houser, če smo natančni) na 75 črnih konjih vkorakamo v živahno Ljubljano in se podamo v klub, kjer bi se naj seksalo nad mestom. In to globalno. Pod taktirko Peta Goodinga, ki naj bi pričaral Ibiza feeling. O tem, da smo pred partijem pristali v lokalu v bližini, kjer je vse navzoče s svojo prisotnostjo počastil Jan Plestenjak, raje ne bom zgubljala besed… Skratka obetavno, kajne?


Med vožnjo v več kot lokal nad mestom je Boru-T, starosta slo house scene in gonilna sila dotičnega dogodka, zaskrbljeno sporočil, da ima letalo g. Goodinga zamudo in take informacije na slovenskih tleh načeloma pomenijo enako, kot bi rekel, da ga ne bo. Pa se nismo vdali ravnodušju ali pobrali šil inu kopit, temveč smo zaupali Borutovim zagotovilom, da zagotovo pride. Nismo upali vprašati, kaj bo, če bo prišel po 5h zjutraj, ko se vrata kluba uradno zaprejo. Se nam obeta še en nateg, ki bo povprečnega obiskovalca stal 2500 sit?


Kljub kritikam, ki jih je slišati na račun kluba, Global izstopa vsaj po eni plati. Lokacija. Meni osebno se zdi fascinantna. Kljub megli imaš Ljubljano na dlani, z oči v oči si lahko zreš z Ljubljanskim gradom in se neprestano spogleduješ z digitalno uro na Trgu Republike. Tudi notranja oprema lokala si ne zasluži oznake slaba. Klientela pa je nekaj čisto drugega. Že dolgo na partiju nisem srečala toliko ljudi, ki se jim že na kilometer vidi, da niso tam zaradi glasbe ali happeninga, temveč bolj zaradi ženskega dela obiskovalstva. Seveda je govora o moški populaciji nekoliko starejšega datuma in nekaterih slovenskih jet-setterjih (če Slovenija sploh to ima), ki niso prišli lovit ritmov, ampak kaj bolj živega. Global je pač take baže klub, ki privlači (pre)več ljudi, ki jim je pomembno, da tam vidijo in da so tam videni. To je seveda veljalo tudi za nekaj zelo izvirno ter drzno opravljenih in prepleskanih obiskovalcev, za katere bi se dalo sklepati, da so pomešali datume ali pa Halloween praznujejo prej. Zelo zabavno in inovativno! Mi se, kljub vsemu, nismo dali motiti in z otvoritvijo plesišča (beri: to je takrat, ko se dvignejo zavese okoli kvadratnega prostora v središču kluba) smo veselo zamigali in zažvižgali na Boru-Tov uvodni Love Generation. Nasploh je Boru-T opravil svoje delo suvereno, energično, plesno in jaaaaako všečno. Njegov set je po mojem skromnem mnenju eden boljših letos na slovenski house sceni izpod prstov slovenskih house DJ-jev. Vokalčki, znani komadi, energija in pot v prestolnico, nad mesto, v več kot lokal je bila poplačana.


Skozi ves čas partija so se kresala mnenja o tem, ali Pete Gooding pride, in stvar je bila jasna, ko se je okoli 2. ure pojavil za gramofoni. Četrtkov house večer je postal globalen in združen z Ibizo oz. vsemi tistimi, ki so jo letos obiskali. Težko pričakovano zvenče ime me ni impresioniralo (kot se to zadnje čase redno dogaja). Kaj kmalu me je njegov trši, globlji in predvsem nič kaj pozitovno vokalni house začel dolgočasiti, pa tudi obiskovalske vrste so se začele redčiti.


Žal so vse člane naše odprave v petek zjutraj čakale bolj ali manj prijetne službene ali študijske obveznosti, zato smo se na trdna tla v nižine Name spustili že okoli pol četrte in nismo uspeli slišati Vergija D’ Angela, Trouble Boya in P.Era aka Crazy P-ja. Žal fantje. Vem, da niste razočarali in bomo v prihodnje počakali na vaših pet minut. Party v četrtkovi noči ima pač svojo ceno, ki jo plačaš v tem, da je treba prej domov.


Skupni izkupiček četrtkanja nad mestom (o seksu ni bilo ne duha ne sluha) je prijetno, osvežujoče in energijsko nabito od začetka, proti koncu pa je zadeva začela izgubljati svoj momentum. Seveda dopuščamo možnost, da ga je pridobila nazaj po našem odhodu. Vseeno nam ni bilo žal, da smo se podali v višave. V več kot lokal še pridemo (kljub klienteli), če nam bo line-up pogodu in če bo zadeva v času vikenda, obljubljamo, da bomo ostali globalni do konca.


Barbara P.


Foto: Maya

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.