Geri Halliwell – Passion

Geri Halliwell - Passion

Geri Halliwell – Passion

Virgin records 2005 / distribucija Dallas


Geri Halliwell, pred nekaj leti še članica takrat tako popularne ženske zasedbe Spice Girls, ki se je kasneje uveljavila kot samostojna pevka, je po štirih letih zbiranja idej, občutkov in melodij našla svojo – strast.


Modrooka lepotica očitno ničesar ne prepušča naključju. Že pozdraven nagovor nam da vedeti, da brez glasbe preprosto ne more živeti, da je hvaležna za talent, ki ga ima, da je glasba njen način izražanja, komuniciranja. Opozarja na vzpone in padce, ki jih je med časom nastajanja plošče doživela. In še in še.


Potencialnega poslušalca najverjetneje zanima, kaj od plošče po takšnem uvodu lahko pričakuje. Morda, da gre za neko hudo mojstrovino, zapletena besedila, drugačen pristop. Vsega tega pri Geri ne bomo našli, saj je zgoščenka narejena v lahkotnem stilu, s prijetnimi besedili in melodijami, ki kaj hitro šinejo v naša ušesa.


Med dvanajstimi boste brez najmanjše težave lahko poplesavali ob pesmih »Superstar«, »Love Never Loved Me«,  »Ride It« pa morebiti že poznate. Pevka je vse skupaj povezala v neko (sicer na čase ne homogeno) celoto, ki bo verjetno bolj všeč ljubiteljem glasbe iz svetovnih glasbenih lestvic. Občasno se sicer želi preizkusiti tudi v ne-tako-zelo-pop skladbah (kot je na primer naslovna »Passion«), ob spremljavi klavirja.


Avtobiografska zgoščenka »Passion« za nezahtevne poslušalce prinaša glasbo, ki se ji bodo z veseljem prepustili tudi ob mrzlih jesenskih ali zimskih dneh, saj se nekaj tiste strasti, ki jo opeva, vseeno da začutiti.


Nina Jenko

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.