Festival Slorock

festival_slorock_006

Festival Slorock – Francija, Pariz, oktober 2005


Torej, zakaj je vse skupaj šlo?
Pet mladih slovenskih skupin (Aperion, Day Out, Kennybal Smith, Levitan in Moonart) se odpravi na koncert v Pariz, kjer se v dveh večerih (sobota in nedelja) predstavijo francoskemu občinstvu.


Odhod


Še zdaj nevem točno, kako se je vsa oprema natovorila v avtobus, ampak dejstvo je, da po odhodu iz Ljubljane vanj ne bi stlačil niti štruce kruha več. Tako se je začela naša odisejada proti Parizu, koliko kilometrov smo prevozili niti nevem, tja smo prispeli okrog desetih dopoldne (odhod okroh štirih popoldne prejšnji dan), vsi seveda neprespani in »polomljeni«.


Prihod na Batofar


Batofar je bilo mesto koncerta, gre pa za ladjo, ki je stalno zasidrana ob bregu Sene in obratuje kot koncertno / party prizorišče. Navzven vse skupaj izgleda bolj majhno, velikost notranjosti lahko primerjam s kakšnim Ortom. Tri skupine, ki igrajo še isti večer začnejo z raztovarjanjem opreme, ostali se odpravimo po Parizu. Če bo kdo omenjeni Batofar slučajno želel obiskat, kot napotek samo to, da je zadeva tik ob ogromni knjižnici François Miteranda.


Pariz


Ogromen, lep, čist in za žepe slovenskega študenta drag. Metro je zakon.


Koncerti


V soboto se predstavijo Day Out, Levitan in Moonart (Slo) ter Joke (Fra). Vsi svoje nastope izpeljejo več kot korektno, vendar pa zaradi podobnega stila naših skupin izstopajo energični Francozi.
V nedeljo nastopijo še ostali: Aperion, Kennybal Smith in Levitan (Slo) ter Moleskin in Burning Heads (Fra). Odziv publike je še boljši, vsi s svojimi nastopi zelo navdušijo.


Zaključek


Pariz je navdušil nas in mi smo navdušili kakšnega Parižana, korektno izpeljana zadeva, vse pohvale organizatorju, da se je spustil v tak projekt, čeprav smo na trenutke ob kakšnem manjšem kiksu pomislili, da bi bilo fino prej izpeljati kakšno generalko kje bližje. Vse pohvale francoski publiki, vse pohvale osebju na Batofarju, upamo da se čim prej spet srečamo …


tekst in foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.