Fat Balls Tour ali Leaf-fat in Multiball na odru Orto bara

fat_balls_tour_012

Ljubljana / Orto Bar / 1.10.2005 ob 21h


Vstopnina: 1.000 SIT


Skupini Leaf-Fat in Multiball, združeni v eno, le kaj bi to lahko bi blo? Nič drugega kot turneja dveh bendov, poimenovana Fat Balls Tour. Turneja, ki se je začela 30. septembra 2005 nikjer drugje, kot v domačem krogu Multiball – Celju, se bo nadaljevala na raznih koncertnih odrih doma ter seveda v tujini. Tu fantje ciljajo na poslušalce v Avstriji, kjer so že osvojili njihova srca.


In dočakali smo drugi dan turneje, ki se je znašla nikjer drugje kot pa v sami Ljubljani. Idealen prostor za koncerte – Orto bar! Ko smo prišli tja, se je že polnil in se dobesedno zafilal do zadnjega kotička. Kot prvi so se predstavili celjski Multiball. Cilj ,katerega so si fantje zastavili od njihovega zadnjega, prvega albuma At Last, je bil seveda izpolnjen – v prodajalne prihaja čisto sveža plošča, poimenova Endless Journey. Moram reči, kar smo slišali ta večer iz prihajajočega albuma, je zvenelo več kot odlično. Fantje so se resnično potrudili! Potencialni hiti, kot so Today or Tomorrow, After you my friend, Cats in red (upam, da je to pravi naslov) so bili res zadetek v polno in še za konec seveda brez »glavnega« komada Multiball ni šlo – At Last!


Leaf-Fat, skupina o kateri se zadnje čase piše veliko in se bo zagotovo še pisalo. Že skoraj vsem poznan prvenec Underworld Kingdom, je tudi tokrat navdušil vse zbrane. Tla so se tresla, moshanja, scream-inga ni manjkalo. Uvodni komad plošče Individual Hapiness pa bo le kmalu dobil tudi video obliko (režija Mitja Okorn), zato se pustimo presenetiti in dvomim, da bomo razočarani. Emo-screamo-punk se je dotaknil prav vseh v klubu. Predstavili so tudi nov komad, katerega naslova se žal ne spomnim…something like Burn Bitch Burn?!


Po dobrih dveh urah pa je bilo žal vsega konec. Fantom želim veliko uspeha na nadaljni turneji in čim boljši odziv publike še po drugih delih Slovenije ter seveda v tujini! Potencial imajo, tu ni dvoma.


Monika Klinar – NanaLui


foto: Uroš Žuraj

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.