Adidas ”privatka” v D’Placeu

001dplacedisco_boys05

The Disco Boys, 21. oktober, D’Place – Kolosej


Ljubljana ima nov klub. Kolosejskega Oza je zamenjal D’Place enakih dimenzij, a drugačnih barv in z bolj klubskim poslanstvom. Tako je ob četrtkih glavni namen kluba ponujati lahkotno ‘lounge’ glasbo na študentskih zabavah, petki so namenjeni sodobni plesni house glasbi ter enkrat mesečno disku in funku iz 70-ih, ob sobotah pa se bodo obiskovalci lahko družili in zabavali ob sodobni popularni glasbi, ki jo trenutno narekujejo smernice svetovne glasbene industrije.


Enaindvajseti oktober je bil petek, dan za house in hkrati dan za otvoritev novega kluba. Tja sva šla z velikim pričakovanji, saj sva si poleg dobre glasbe obetala še nekaj prazničnosti, ki pritiče prvemu dne življenja. Pa sva se zmotila. Najprej sva klub, ki je skrit za restavracijo in vhod v katerega sploh ni označen, komaj našla. Ko sva okoli polnoči vanj le vstopila, pa nisva mogla verjeti podobi, ki se nama je pokazala. Ta opazka še zdaleč ne leti na sam izgled kluba, ki je z eno besedo lep, pač pa na število obiskovalcev, ki je znašalo kakih 30 in se je do vrhunca večera povzpelo na borih 100+. Kakšna škoda! Ne vem, kaj je botrovalo tako slabemu obisku, a srčno upam, da bo klub zaživel, saj si to zasluži. Odlično Martin Audio ozvočenje, bleščeč šank, sprejemljive cene in intimno vzdušje (prostor sprejme okoli 400 obiskovalcev) so prava podlaga za uspešno klubsko življenje. Držim pesti, da mu uspe.


Skupaj z našima Sharkom in Vergijem sta kot glavni zvezdi večera nastopila The Disco Boys iz Nemčije, dobro znana po hitu letošnjega poletja For You. Moža s kilometrino, zvesta privrženca adidasu, sta poskrbela za odlično privatko. Kljub slabemu obisku se nista zmrdovala, pač pa sta se vživela in se razdivjala, se objemala in pozirala, uživala v nastopanju za peščico, poleg tega pa vrtela še odlično glasbo, house s primesmi disca in elektra, v katerega sta vpletala tako legendarne disko komade kot skupine tipa AC/DC. Na koncu ni bilo všeč samo nam, pač pa baje tudi njima in to tako zelo, da bi se rada spomladi spet vrnila. Pa naj še kdo reče, da so vse zvezde zvezdniške.


Tina H. Zakonjšek


foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.