[email protected] Kreš

1

1

Koncert: Stereolog, Tadee MC, R.I.P.
Kraj: MC KREŠ, Slovenska Bistrica, 26.8.2005.
Vstopnina: vesolje časti 🙂
Obisk: 100 do 150 zemljanov + 3 nezemljani.


Najprej moram nekaj priznati. Hip hop scena mi ni najbolj domača in na ta party sem se odpravila iz čisto subjektivnih razlogov. Prvi je »lokalpatriotske« narave.V Slovenski Bistrici se je končno tudi uradno odprl mladinski center imenovan K.R.E.Š. Na ta dogodek smo dolgo čakali in glede na količino in trajanje porodnih krčev se je včasih zazdelo, kot da projekt sploh ne bo nikoli rojen. Na veliko veselje vseh vpletenih in lokalne mladeži se je trdo delo vendarle poplačalo in dan po formalni otvoritvi je naš novi dom gostil lokalno obarvani hip hop, kjer se skriva drugi razlog za obisk prireditve.


Glavni akterij petkovega večera so bili odbita trojica Stereolog iz planeta NIMI’RU, ki je prišla na Zemljo lovit sample(celotno zgodbo najdete na http://www.planet-stereolog.com). Ker je zadeva sama po sebi veliko obljubljala je bilo nujno, da gremo preverit kako uspešen je njihov lov. In tukaj se je začela saga petkovega večera…


Večer je otvorili predstavnik modrega planeta Tadee MC, ki je štafeto predal raperjem iz Ptuja, ki se skrivajo za kratico R.I.P. Predstavniki zemljskega hip hopa so seveda dostojno predstavili naš planet in pripravili dobro iztočnico za naše vesoljske prijatelje. Stereologovci niso le dokaz, da v vesolju nismo sami, ampak pričajo o tem, da nam poleg planetov, zvezd, asteroidov ipd. delajo družbo tudi sampli. Samo za nas so jih nabrali za cel koncert programa in jih zapakirali v prenosno varianto pod imenom Lovci na sample, ki jo lahko konzumirate s pomočjo čisto navadnega cd predvajalnika. Orn-G, Hobo in Rok L niso le mojstri hitrega nizanja in lovljenja samplov, temveč so nam demonstrirali nekaj prav posebnih stereologovskih gibov in povzročili, da so jim naša telesa nenavadno sledila. Moč univerzuma, ni kaj.


Da pa se ne bi gibali samo na in pod odrom, nam je definicijo gravitacije čisto na novo interpretiral breakdancerski dvojec Gravity Experiments. Črno bela kombinacija vratolomnih, domala kaskaderskih gibov po plesišču je navdušila občinstvo in zakone fizike postavila na glavo. Fanta sta carja, ne samo v zemeljskem, pač pa tudi v vesoljskem merilu!


Hip hop hedonizem je zaključilo predvajanje videospota za skupek samplov, ki so ga Stereologovci poimenovali Mesto na SV strani. Izdelek predstavlja pozitivno kreativen odmik od »dobri avti+hude bejbe+čimveč nakita=hip hop video« formule in priča o tem, da so trio Stereolog res iz nekega drugega planeta, kjer še vedno cenijo izvirnost, kreativnost, pozitivno naravnanost in kjer je lov na sample nacionalni šport.Barbara P.

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.