No Use For A Name, Useless ID

No Use For A Name, Useless ID

No Use For A Name, Useless ID

No Use For A Name, Useless ID
Trnfest 2005
KUD FP / Ljubljana / 29.8.2005 / 20.30h


Say what’s your name…Fuck you, that’s my name!


Kot že nekaj let zaporedoma, se je tudi letos zgodil edinstveni ljubljanski festival Trnfest. To je festival na katerem se vsako leto zbere staro in mlado ter čas, ko ljubljanske ulice v večernem poletnem vonju zaživijo od sreče. Začetek festivala sega že v julij. Od takrat so se vsak dan zvrstili različni kulturni dogodki, koncerti, nastop gledališčnikov ipd. Vendar želja pri mladih je bila letos dočakati 29. avgust, saj bodo prestolnico ponovno obiskali že prave legende punk-rocka – kalifornijski No Use For A Name.


Prizorišče pred Kud-om France Prešeren se je polnilo že zelo zgodaj, saj je bil koncert napovedan za pol osmo uro zvečer. Toliko ljudi na Trnfestu pa še ne (se vidi, da ni bilo vstopnine – hehe). Fani, ki spremljajo NUFAN že vrsto let, so po dolgem času le dočakali ponovni nastop NUFAN v Sloveniji. Koncert so otvorili izraelski Useless ID. Tako imenovani skate rocker-ji so začeli ter seveda končali uspešno, saj so enkratno ogreli prizorišče. Zelo všečen nastop skupine, ki je v naših krajih še dokaj nepoznana.


Bližal se je nastop skupine No Use For A Name in množica zbrana pod KUD-om je nestrpno čakala. Ambient res enkraten, toliko fanov in občudovalcev skupine na enem samem mestu. Mega! In začelo se je. Uvodni takti so bili že dovolj, da je bil ta večer res nepozaben. Tony in zasedba so hkrati predstavili tudi svoj zadnji album Keep them confused, s katerega ni manjka hit For Fiona. In sledile so uspešnice On the outside, Chasing rainbows (najljubši NUFAN komad), Solitaire, Why doesn’t anybody like me?, Coming too Close ipd. Skakanja, vreščanja ni manjkalo in tudi kar nekaj uspešnih in manj uspešnih stage-divingov. Skratka, cela norišnica. Tistemu, ki je kdajkoli poslušal NUFAN je lahko žal za ta res bombastičen koncert.


P.S.: Slike mogoče sledijo 😉


Monika Klinar – NanaLui

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.