Mia Žnidarič pri Izštekanih

Mia Žnidarič pri Izštekanih

Mia Žnidarič pri Izštekanih

Mia Žnidarič,  »Izštekani« z Juretom Longyko, 16. september 2005


V petek se je odvijal čisto poseben dogodek v novejšem Studiu 14 prostorov Radia Slovenije. Šlo je za prenos oddaje Jureta Longyke »Izštekani«, kjer sta nastopila Mia Žnidarič ter njen mož Steve Klink s spremljevalno zasedbo. In tam smo bili tudi mi.


Ga. Žnidarič je, očarljiva kot vedno, nastopila v čudoviti večerni obleki ob boku s Steveom Klinkom; odlično je odpela nekaj lastnih skladb iz svojega obširnega repertoarja, konkretno iz plošče Pobarvanka, in seveda tudi nekaj jazz standardov. Tudi tokrat je njeno spremljevalno zasedbo sestavljal izbor odličnih glasbenikov iz cele Slovenije: Big Bandovci RTV Slovenija Tadej Tomšič na saksofonu, David Jarh na trobenti (ki zaseda tudi solo mesto v Big Bandu Graz, ter uči na ljubljanski Glasbeni Akademiji), Nikola Matošič na kontrabasu (Zoran Predin – Mar Django kvartet), bivša Leteča Potepuha, člana zasedb Frick Brothers ter gostujoča glasbenika na zadnjem albumu Adija Smolarja, Dejan Došlo in Robi Pikl na akustičnih kitarah ter seveda Steve Klink za klavirjem. Pripravili pa so nam tudi presenečenje – nekje na polovici je nastopil kot gost mladi glasbenik Uroš Perić, ki je odlično (in zelo Ray Charles-ovsko) odpel klasiko Just For A Thrill Raya Charlesa ter ga tudi virtuozno odigral na klavirju v gospel izvedbi. Z Mio sta odpela tudi skladbo Baby It’s Cold Outside Binga Crosbyja in s tem ponovno navdušila vse prisotne.


Večer v Studiu 14 je bil res nepozaben in lep, Mia in zasedba pa so nam ustvarili čarobno vzdušje, katerega so ga vzdrževali vse do konca koncerta, pa tudi potem se še kar nekaj časa ni poleglo, kar je bilo očitno tudi s strani nastopajočih, ki so zadovoljni odšli domov.


Jure M.


foto: Damjan Demšar


ps: ostale fotografije bodo vidne v prihodnjih dneh, ker sem zaradi odsotnosti lahko objavil samo delo iz digitalca. Se opravičujem. Damjan


 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.