Ambasada Hollywood ali Davek požrešnosti

aghollywood1

Hollywood Harmony, Izola / Ambasada Gavioli, 17.9.2005


 


Naj najprej pojasnim drugi del naslova. Organizatorji sobotnega eventa v Ambasadi Gavioli, novonastala ekipa Flow Management, so se prijazno spomnili, da bodo obiskovalcem večer popestrili z zastonjskimi pladnji sadja, ki so jih razpostavili naokrog. Jagode, ananas, banane, slive, grozdje … Ob petih zjutraj, ko je ananas že kakih sedem ur stal na klubskem zraku in je bil bolj kot sladkanju namenjen le še okrasju, pa so se Tinini prsti uprli svarilom glave in preostala rumena dobrota je pričela vidno kopneti. Rezultat: v apartmaju nama je zmanjkalo wc-papirja, na koncertu The Walkabouts pa je najmanj en sedež sameval. Nauk: kdaj pa kdaj vseeno malo pomisli.


 


Slednjega so se očitno držali organizatorji Hollywood Harmonyja, ki so se, ker je šlo za prvi dogodek v njihovi organizaciji, še posebej potrudili. O intenzivnem oglaševanju so pričale že podobe Charlieja Chaplina, ki je bolščal z veleplakatov vso pot ob slovenski obali. Tudi na večer dogodka je bilo za goste lepo poskrbljeno z že omenjenim sadjem, črno-belimi videoprojekcijami in modno revijo, ki je popestrila glasbeno dogajanje. Slednja je bila sicer manjše razočaranje, saj je bila napovedana odbita modna revija ekipe samostojnih kreatorjev, ki se predstavljajo pod imenom majcke.si, morda odbita koreografsko in demografsko (za konec sta namreč na oder stopila precej priletna modela), vsekakor pa precej manj designersko. Kljub temu plus za dobro idejo in pristop.


 


Po modni reviji sta krmilo prevzela glavna gosta večera, duo Hybrid (Mike Truman + Chris Healings). Znana po sodelovanju z Mobyjem in remiksiranju vseh mogočih imen ter celo ustvarjanju z 90-članskim moskovskim orkestrom sta v Sloveniji nastopila prvič. S simpatičnim progressivom, ki je na trenutke prerasel v breakbeat, sta mene sicer navdušila, a podoba na plesišču je kazala nasprotno. Obiskovalcev, od katerih klub sicer ni pokal niti na začetku, je namreč počasi zmanjkovalo. Da bi temu botrovala pozno-zgodnja ura, težko verjamem. Ali pa vseeno tudi klientela Ambasade ne vztraja več do jutra za vsako ceno? Kakor koli, fanta sta svoj set korektno odvrtela, sledila pa sta jima še Pornoteenz, katerih glasba je bila vsaj po odzivu sodeč preostanku občinstva še bližja. Ves čas je bilo v polnem razmahu tudi dogajanje na zgornjem flooru, ki se je utapljal v tehno zvokih.


 


Kaj reči za konec? Klub, ki je bil v preteklosti trdnjava elektronske glasbe, se mi danes ne zdi več tako veličasten. Predvsem grozljivi so wc-ji in pa tla pred njimi, ki so cela drsalnica in na katerih si bo slej ko prej kdo razbil nos. No, na koncu je vseeno najbolj važna glasba in vzdušje. Prizadevni in inovativni organizatorji so že delna garancija za uspeh. Zato naj tokrat velja dober začetek, še boljši konec.


 


PS: Če za zgoraj navedeno slučajno ni kriv ananas, se vsem ananasom tega sveta iskreno opravičujem.


 


Tina H. Zakonjšek


 


foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.