3. festival ZeleFest

zelefest05_008

3. festival ZeleFest, Zalo Log, sobota 3.9.2005


Program:
21:00 DIVJI WEHI (Zali Log)
22:00 3=PJANČKI (Železniki)
23:00 MEM GROME (Sorica)
00:00 FEEDBACK (Tolmin)


ZeleFest (beri: zelje fejst) je že tretjič zapored potekal na Zalem Logu (bolj znan po imenu: deželica SENCE in ZELJA). Vreme je bilo pred napovedanim začetkom malo manj naklonjeno kot ponavadi. Šele tik pred zdajci je dež ostal v zraku, festival pa normalno zalaufal.


Prva sta na oder stopila DIVJI WEHI. Iz zimzelenega opusa sta privlekla nekaj zaprašenih melodij in jih v drumandbejs stilu servirala obiskovalcem. Sledil je hik-hop venček ponarodelih pesmi TREH PJANČKOV. Najbolj zagreti so plesali, peli in (ne boste uganili) pili! Najhujši napad je z svojim metal rafalom uprizoril MEM GROME. Zbudila se je celo starejša mamca, ki nas je mimigrede obtožila za sataniste. Prizanesi nam o Gospod – UUU-SMI-I-LI-SE-E-NAS! Za nazadnje smo prihranili smetano – FEEDBACK iz Tolmina. Eni pravjo nekej kao Doors, pa Deep Purple, pa Santana, pa… kva še? Pejte jih gledat ob prvi priliki, pa vam sigurno ne bo žal, ker gre za izredne filingaše, ki igrajo kot se spodobi. Sicer smešna besedna skovanka ‘STARI ROCK’ pri njih še kako lepo odraža muziko, ki jo igrajo, saj godejo kot so to znali tisti-ta-pravi stari rokerji.


Kot sem že v uvodu povedal, je Zali Log znan po ZELJU. Ker smo ga že tretjič zapored začinili z rok-end-rolam, bo zelje zraslo še v večje glave, po deželi pa se bo še naprej govorilo, da majo založani najbolš zele, z vremenom (ker na festivalu ni deževalo) pa velik krompir!


Še plani za prihodnost: drugo leto main-linerji AC/DC cover band, čez deset let pa TOY DOLLS. Naj se mi besede pozlatijo. Amen!


text: [email protected]_Y


foto: Polona Reya

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.