Punkl rock 2005 ‘To je čist drgač kt’ doma na one…’

43_cipkarski_dmevi_006

V sklopu čipkarskih dni v Železnikih se je tudi letos odvijal enodnevni festival Punkl rock.


Sama ideja festivala je bila, da se predstavljajo mlade in stare rock, etno skupine, ki prihajajo iz našega kraja. Letos je bilo malce drugače saj se festivali morajo vedno bolj odpirati navzven, da je prepoznavnost in pestrost večja. Tokrat sta nastopili le dve skupini Mortifera in Razvaline. Razlog je bil najbrž v tem, da ni primerna lokacija, ker je v istem trenutku petdeset metrov stran predstava ali komorni koncert. Zaradi tega je potrebno, da mladi počakajo do 22h in potem je kaj kmalu ura 1:00 ali še prej 0:00. Razmisliti bi bilo potrebno o lokaciji za mlade  skupine in okoli dvesto obiskovalcev.


Mortifera je mlada zasedba, ki prihaja iz Železnikov in so vsi razen enega člani Pihalnega orkestra Alples Železniki. Glede na to, da so skupaj v tej death metal zasedbi eno leto jih moram posebaj pohvaliti. Igrali so avtorske skladbe. Jakob je fentov kitaro a jo mu je prijazen kitarist Razvalin posodil za zaključek koncerta.


Če niste bili letos na vseh tako opevanih koncertih po svetu, kot so bili denimo U2, G8 in podobni potem bi morali v Železnike, da bi se zadovoljili in slišali pravo staro in novo rock glasbo. Člani zasedbe Razvaline, ki prihajajo iz Trbovelj so nam pripeljali v ozko a dolgo dolinico, ki se razcepi na štiri dele, samo svetovno glasbo. Na žalost ne pišejo svoje glasbe! Ne vem sicer zakaj ne ampak res so potenciali, da bi lahko svoje igrali prav tako odlično kot preigravajo ameriško rock ‘n’ roll sceno. Očitno je to posledica igranja na moto zborih, kjer je taka glasba najbolj doma. Glede na to, da je bilo med obiskovalci velika večina tistih, ki so iz te glasbene generacije je bilo to več kot samo pričakovati.  Naj povzamem komentar obiskovalca ki šteje okoli štirideset let. Citiram :’ To je čist drgač kt’ doma na one…’


tekst in foto: Damjan Demšar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.