Noč ob jezeru

2005_07_23_noc_ob_jezeru_1

Noč ob jezeru, Velenje, 22.7.2005


Nebo je naznanjalo prijetno noč, in kljub temu, da je prvi večer – summer delight – bil odpovedan zaradi dežja sem se vseeno z veseljem odpravil proti Velenjskemu jezeru. Vedel sem, da bo kot vsako leto »orng fešta« saj se na ta večer zbere cela Šaleška dolina, ki je željna zabave in hladnega piva.


Poleg mikavnih Select, ki na žalost niso bile kaj preveč mikavne za občinstvo, so se na  odru prikazali Čuki, ki so na začetku pripravili program za najmlajše, ki morajo pravočasno v posteljo, jih zabavali, ter igrali za otroke. Takoj  za njimi je sledila letos verjetno najbolj opevana slovenska turbofolk skupina – Atomik harmonik. Seveda so najmlajši ostali pod odrom, medtem ko je četverica dobro ogrevala množico ob jezeru. Seveda so tudi moški pogledi uhajali k poskočnima blondinkama, ki sta na žalost mnogih tokrat bili bolj oblečeni kot v Nemčiji. Med premorom je publiko obdržal pozorno bruhalec ognja, ki je z vratolomnimi gibi spretno obračal goreče palice in verjetno vse nas pustil brez sape. Med tem je bilo seveda treba tudi pogledati, kako se pleše pod odrom Dee Jay time-a, kjer se je pravtako odvijal kar dober žur… 


Kaj hitro smo se spet prebudili, zaslišala se je glasba in na odru se je pojavil Boris Novković. Nekaj uspešnic in Velenje zopet gori. Kljub popolnoma premočeni in blatni travi se je plesalo, pilo in … Noč je minevala hitro in po nastopu Novkovića se je na odru prikazalo ljubko dekle katerih boke je trdno držal nasmejani mačo. Glasba iz ozadja jima je dajala ritem in počasi, počasi sta odmetavala majhne krpice, podobne oblačilom s sebe; evforija – pod oder so se gnale ženske in moški. Seveda je v ključnem trenutku, ko bi par odvrgel še zadnje kose glasba utihnila, in na oder so se znova odpravili Čuki, tokrat zares in za ples. Noč je doživela vrhunec in ob legendah slovenske zabavne glasbe prehajala v jutro; Bili smo priča Igorju, domačinu, ki je sprejel harmonikaški izziv in na odru ob Čukih pogumno vlekel meh, in nam dajal razog za ples. Ob Komarju sta se na odru seveda še pokazali naključni nadomestnici Pike Božič, in vsega je bilo konec.


Nekaj minut po tišini na odru se je zaslišalo grmenje in vlilo se je kot iz škafa … Umaknem se v kot, kjer me preseneti zaljubljen parček: »dobro jutro«!.


tekst in foto: Gašper Pintarič – Pinč

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.