No Border Jam: Od Lublance do Drave

24 - Carina

24 – Carina

No Border Jam je na Štajerskem kar poznana prireditev alternativne scene. Tokrat nas je v mariborsko Pekarno, kjer se celotna zadevščina odvija cela dva dneva najbolj pritegnil ljubljanski punk-rock bend Carina. Poznavalcem slovenske glasbe vsekakor dobro poznan. Sicer sestavljen iz samih prekaljenih mačkov kot so Borut Mehle, Zdravko Štamcar, Dare Hočevar pa frontmana Tomica Šuljić na pozavni ter Marin Rosić na vokalu. Iz ozadja jih je pod budnim očesom/ušesom spremljal oz nadzoroval Miha Štamcar.


Na Hedlovi prireditvi so nastopili kot predzadnji. Zvok in vokal sta veliko surovejša kot na plošči, čeprav je tudi sama plošča fenomenalna, zato je dokaj žalostno, da jo na policah večine cd-štacun ni mogoče zaslediti. Pač niso komercialne pizde, kar je dokazal tudi sam Marin skozi pogovor. Namreč oni ne jebejo te razpasene rumene slovenske scene prepolne mlečnih metroseksualcev in raznih wannabejev.


Slabih 50 minut performensa s pivom in žestokim vokalom se je odvilo pre-hitro, kar je ugotovila tudi plesoča se publika pod odrom. Promocija albuma Od Lublance do Save in isto-naslovnega spota pa so v buket ovili komadi kot so: Krog, Od Lublance do Save, Banana, Brez kurčenja, Čekič, Fukat-lizat, Golovec, I am so bored with USA, Prvi november, Suzana, Uročeni, Vodomatski fant (morda sem še kaj izpustil, saj se nisem mogel odlepiti od objektiva).


Menda mi je malo žal, da v ekipi ni zadnja leta nepogrešljivega Petka, ki bi se v koncept samega benda dobesedno zlil. Nedvomno pa je, da bomo o Carini še slišali!


 


Besedilo in foto: Marko PIGAC

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.