Nikolovski – Vse ob svojem času

Nikolovski - Vse ob svojem času

Nikolovski – Vse ob svojem času

Založba: Menart. 2005


Jap, Dare Nikolovski je le spravil skupaj težko pričakovani prvenec. ‘Vse ob svojem času’ nazorno pove zakaj šele zdaj. Dokaj všečno je, da se ne ponavlja kot se ponavljajo vsi ostali reperji deželice kurje ob enih-in-istih gostih, pri katerih je le izvajalec oz naslovnik plate nekdo drug. Pozna pa se, da je v Sloveniji malo dobrih muzikantov oz producentov. Teh pa nažalost res ni veliko. Tako je Žare Pak neizbežen. Sicer se na ploščku pojavi poleg Samih norcev, katerih vodja je prav Nikolovski, še nepreklinjanski, že malce pozabljen, slovenski duo Murat inu Jose, antikitolovka Jadranka Juras, Knez Stipe, hrvaški Tram 11, KK-jev King, Zlatko, AP, Polly.. Na inštrumentih se pojavijo tudi fantastični Elevatorsi.


Nikolovski je na ploščku poleg glavnega izvajalca še producent in snemalec. Poba se kar znajde, če se samo spomnimo na tisto simpatiziranje z Viko in Microsoftom. Je to zgodba o uspehu? Plošček je dober, saj vas bo podlaga spomnila na dirkačine iz začetka devedesetih tipa Lotus turbo Espirit, Jaguar XJ 220 in drugih. Sicer je tekstovno malce šibak, čeprav sem Nikolovskega imel za dokaj zanimivega tekstopisca. Nekako je bilo pričakovati več.


Tematika v tekstih je normalno repersko sentimentalno-socialna. Malo sicer smešno, če ti to prodaja človek, ki dela za Microsoft. A nič ne de – saj J.Lo tudi prepeva, da je še vedno tista iz bloka, kljub temu da ima v žepu več kot celi hišni svet. Vsi reperji se na koncu iz social-demokratov prelevijo v kapitaliste.


Dare Nikolovski pravi, da se bori za avtorske pravice in ne proti piratom. Zakaj je potem v komadu ‘Sami norci’ Zabranenjo pušenje ostalo brez ‘Murge drota’?


Marko PIGAC

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.